Chip-gigant investerer i selvkørende biler

Chipproducenten Intel melder sig nu for alvor blandt de virksomheder, der forsøger at få selvkørende biler på vejene. Det sker med en investering på 250 mio. dollar, svarende til 1,7 mia. danske kr.

Det oplyste selskabets direktør, Brian Krzanich ifølge AutoNews ved en tale på Los Angeles Auto Show, der er i gang netop i disse dage.

Læs også: SERIE: Selvkørende biler kan få trængslen til at stige

Selskabet vil ifølge direktøren arbejde med behandling af bilens ‘syns’-data, 5G-forbindelse til bilen, databehandling i skyen, maskinlæring samt sikkerhed.

Allerede i juli i annoncerede selskabet et samarbejde, der betyder, at Intel skal være med til at udstyre BMW’s kommende bil iNext med et selvkørende system.

Læs også: Hardware-producenter kaster sig over selvkørende biler

Som Ingeniøren tidligere har skrevet, er Intel blot en af mange hardwarefabrikanter, der nu retter deres opmærksomhed på markedet for selvkørende biler.

Det gælder særligt chipfabrikanterne, der netop nu kæmper om det selvkørende marked. Qualcomm købte eksempelvis i sidste måned NXP Semiconductors, der er storproducent af chips til bilbranchen, for 38,8 mia. dollars, skriver AutoNews.

Læs også: Selvkørende biler kan fjerne 9 ud af 10 P-pladser

Tilsvarende har konkurrenten Nvidia allerede sine chips i omkring 10 mio. biler, hvor de dog primært tager sig af grafik mm. til bilernes infosystemer.