Chefen skal have sort bælte i at sætte grænser

Netop som vi er koncentreret om én opgave, bliver vi angrebet af to nye opgaver. En tredje opgave dukker op, og så åbner der sig en lem i loftet med nye organisationsændringer.

Vores arbejdsliv har udviklet sig til det rene Kung Fu, mener stressekspert Henrik Krogh.

»Når jeg taler om at have det sorte bælte i at sætte grænser, handler det i høj grad om, at det er strengt nødvendigt lynhurtigt at kunne grovsortere opgaverne og dermed sige: Den opgave tager jeg mig af nu, denne her kan vente, og denne her må jeg lige tænke lidt mere over,« siger Henrik Krogh til Magasinet Lederne.

Han arbejder med at forebygge og behandle konsekvenserne af stress og har SAS, Arla, SAP, Novo Nordisk, Danmarks Radio og Topdanmark på kundelisten

Hurtigt ja, nej eller måske

Arbejdslivet får imidlertid altid skylden, når en medarbejder går ned med stress. Men det er ikke kun danskernes arbejdsliv, der er ren kung fu. Sådan er det også uden for jobbet, mener stresseksperten.

»Det handler om at være forbandet god til at holde fast i sig selv, få overblik og have et hurtigt håndkantslag i forhold til at sige: Ja, nej, måske,« siger Henrik Krogh til Lederne.

Han peger på, at danskerne generelt - både på jobbet og i privatlivet - har vanskeligere ved at acceptere grænser end førhen.

»For fortidens Jens Vejmand handlede arbejdsdagen i høj grad om at acceptere grænser og leve med dem. Når chefen var uretfærdig, havde han ikke andet valg end at acceptere det, og når Jens Vejmand havde gjort en kvinde gravid, var der kun et valg; nemlig at gifte sig med hende og leve med giftermålet resten af livet. Det var ikke nemt, men det var enkelt,« siger Henrik Krogh.

Accepter og brug bakgearet

I dag er vi derimod flasket op med, at ingen grænser skal accepteres, mener Henrik Krogh.

»Vi forsøger at lave alt om. Det være sig alt fra alvorlig sygdom og ventetider i sygehusvæsenet til en uretfærdig chef. Vi tonser løs for at ændre tingene. Det er en styrke langt hen ad vejen, men ind imellem har vi som mennesker gavn af at acceptere en grænse og dermed bruge et bakgear. Vi har fået alt for vanskeligt ved at acceptere, at vi for eksempel ikke magter det hele, at vi kan hertil og ikke længere.«

I stedet for at kæmpe for at overskride grænserne i 95 procent af tilfældene, burde vi måske nøjes med at gøre det 80 procent af gangene, mener Henrik Krogh.

3 gode råd til at skabe balance mellem arbejde og fritid

  1. Lederen skal vise, hvordan man kan forsvare sine grænser. For eksempel ved ikke at have sin mobiltelefon tændt konstant eller sige ja til alt, hvad organisationen kræver af en.

  2. Lederen skal også kunne acceptere grænser. For eksempel når en medarbejder giver udtryk for, at vedkommende er stresset.

  3. Lederen skal skabe tryghed hos medarbejderne ved at kunne sætte grænser for dem. Hvis de for eksempel står i det røde felt, er det nødvendigt at hjælpe dem med at afgrænse deres arbejdsopgaver og i yderste konsekvens smide håndklædet i ringen og stoppe kampen.

Kilde: Henrik Krogh i Magasinet Lederne

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det er helt fint at lederen sætter grænser for egen mobilbrug og medarbejderes arbejdsopgaver, men det er også nødvendigt at sætte grænser for den escallerende trådløse miljøpåvirkning/forurening fra ikke kun GSM, UMTS, TETRA og bluetooth men nu også for Wifi, Wimax og Wlan. De nye elektrococktails er endnu et tabu som en stressfaktor, men desværre en realitet. Bente-Ingrid Bruun

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten