Chefen har taget magten over din efteruddannelse
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Chefen har taget magten over din efteruddannelse

Magten har skiftet hænder, når der skal udvælges kurser inden for projektledelse. Mens medarbejderne før krisen nærmest kunne vælge frit på alle hylder, er det nu chefen, der beslutter, hvad det er værd at bruge tid og penge på.

Og mens efteruddannelse tidligere var et middel til at fastholde og belønne medarbejderne, er tendensen i dag, at kurser skal matche virksomhedens forretningsmål, forklarer Mogens Mikkelsen. Han er ledelseskonsulent og underviser i projektledelse hos kursusvirksomheden Mannaz, der udbyder en bred vifte af efteruddannelse inden for projektledelse.

Klar til nyt job som projektleder

»Før valgte folk kurser efter personlig interesse, men i dag er der meget større krav og forventning til at få kompetencer, som nærmest kan måles på bundlinjen,« forklarer han.

Mannaz har også skåret i kursuslængden og i stedet introduceret mere e-learning. Tidligere strakte projektledelseskurserne sig f.eks. over fire dage, mens de nu kun varer tre. I stedet er kurserne tilrettelagt sådan, at en del af kurset er konverteret til e-learning. Tilpasningen er sket, fordi kursisterne ikke ønsker at være af sted så længe som før.

Ifølge Mogens Mikkelsen skyldes det både, at virksomhederne er mindre villige til at sende folk på kursus, og at folk ikke har lyst til at være væk fra arbejdspladsen i en længere periode:

»Der er flere og flere fyringsrunder, og så tænker folk, at hvis min stol står tom lidt for længe, kan nogen få den idé, at det kan den blive ved med,« ræsonnerer Mogens Mikkelsen.

Flere virksomheder bestiller i dag skræddersyede kurser, som er hægtet direkte op på virksomhedens strategi. Således kører Mannaz i øjeblikket et uddannelsesforløb for projektledere hos den rådgivende ingeniørvirksomhed Cowi, som tager udgangspunkt i virksomhedens mål om at reducere afskrivningerne på sine projekter. Det mål sigter uddannelsen af projektlederne direkte efter:

»Vi er meget begejstret den udvikling, fordi vi for det første bliver en strategisk samarbejdspartner og for det andet kan se en direkte sammenhæng mellem virksomhedens strategi og den kompetence, vi leverer,« forklarer Mogens Mikkelsen.

Læs også: Vil du være projektleder? Læs her om du er typen

Rent fagligt er der i øjeblikket stigende interesse for 'agil' projektledelse. Projektlederskab, projekter på tværs af kulturelle skel, online samarbejde og virtuel projektledelse, fortæller Mogens Mikkelsen:

»Vores markedsundersøgelser viser, at rigtig mange bokser med at få samarbejde til at fungere på tværs af tidszoner. Vi har allerede online samarbejde som en del af vores fire grundlæggende projektledelseskurser,« siger han, og tilføjer, at det godt kunne blive et nyt selvstændigt kursus.

Personlig udvikling og kommunikation er de kursustyper, der har det sværest lige nu, hvilket ifølge Mogens Mikkelsen falder naturligt i tråd med, at chefen bestemmer og har fokus på bundlinjen:

»Jeg tror, mange gerne vil på et kursus i personlig udvikling, men ikke kommer det, fordi det er svært at argumentere ud fra en forretningsmæssig synsvinkel. Man kan ikke længere bruge det argument, at man skrider, hvis ikke man kommer på kursus. For man risikerer bare, at chefen svarer: 'Smut pomfrit',« siger Mogens Mikkelsen.

Man kan ikke længere bruge det argument, at man skrider, hvis ikke man kommer på kursus. For man risikerer bare, at chefen svarer: 'Smut pomfrit'.Mogens Mikkelsen, Mannaz

Skønt de mere bløde og personlige emner er nedprioriteret herhjemme for øjeblikket, har udlandet fået kig på Mannaz' kurser med 'project leadership'. Mange steder i verden har projektledelse primært handlet om planlægning, styring og tidsplaner, men der er en gryende interesse for de mere bløde sider af projektledelse, f.eks. motivation og håndtering af interessenter, vurderer Mogens Mikkelsen:

»I forhold til den trend har vi været på forkant, og det lukrerer vi på i forhold til at sælge kurser i 'project leadership' rundt omkring i Europa, USA og Asien. Det er en form for eksportsucces.«

Læs også: Sådan bliver du fremtidens projektleder

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten