Charles Simonyi donerer en million til Niels Ivar Bech-museum
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Charles Simonyi donerer en million til Niels Ivar Bech-museum

Den legendariske programmør Charles Simonyi har doneret en million danske kroner til Dansk Datahistorisk Forening til at udarbejde et museum, der skal ære Regnecentralens direktør Niels Ivar Bech.

Navnet skal være "Dansk Datamuseum - The Niels Ivar Bech Computer Museum," men hvor og hvornår museet bliver en realitet, ved foreningen endnu ikke.

Donationen skal nu danne basis for videre ansøgninger til danske fonde og til at lave en projektplan for museet i samarbejde med en arkitekt.

Finn Verner Nielsen, formand for DDHF, er meget glad for donationen.

»Det er en meget stor anderkendelse at få fra Charles Simonyi, og det er en god måde at mindes Niels Ivar Bech,« siger han til Ingeniøren.

Fejre 40 år i friheden

Baggrunden for donationen er ungarske Charles Simonyi's ønske om at fejre sin ankomst til Danmark for 40 år siden - med hans egne ord: »For at fejre 40 år i friheden.«

Fondens direktør Susan Hutchison begrunder donationen således, ifølge DDHF:

»Den 17. juli 2006 vil Charles Simonyi Fund for Arts and Sciences ære mindet om Niels Ivar Bech, Regnecentralens visionære direktør, som ansatte og var en mentor for Charles i København for 40 år siden og gav de første muligheder, der førte til hans fremtidige succes.«

Donationen fandt sted ved en privat festlighed i sidste uge, der startede på Charles' yacht og afsluttedes hos DDHF.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først