Carl Bros ejer suspenderet på Stockholm-børsen

Situationen for det børsnoterede svenske investeringsselskab Bure synes stadig mere uklar. Torsdag eftermiddag blev selskabets aktier suspenderet på børsen i Stockholm, samtidig med at offentliggørelsen af 2002-regnskabet blev udskudt. Først på mandag vil selskabet kommentere de drastiske skridt.

I følge den svenske erhvervsavis Dagens Industri vil Bure på mandag fremlægge et yderst svagt regnskab, som gør det nødvendigt at hente op mod 500 millioner danske kroner i kapitalindskud på børsen.

Den tilspidsede situation stiller endnu en gang spørgsmålstegn ved Bures investering i rådgiverkoncernen Carl Bro. Bure overtog i oktober 2001 aktiemajoriteten i den danske virksomhed, men allerede i oktober 2002 forsøgte man at sælge Carl Bro videre til svenske Sweco, hvilket ville have givet Bure 520 millioner danske kroner i kassen og en hurtig gevinst på over 60 millioner kroner.

Men handlen faldt til jorden, og i december måtte Bure annoncere et større udsalg af virksomheder for at få lettet koncernens store gæld. Samtidig måtte koncernchef Peter Sandberg træde tilbage, og først i går blev en ny direktør udnævnt i form af Lennart Svantesson, der tiltræder 1. april.

Fuld fart på konsolidering

Kombinationen af efterårets fejlslagne handel og Bures økonomiske problemer stiller også spørgsmål om Carl Bros rolle i den igangværende konsolidering blandt de nordiske rådgivere. Carl Bros to store danske konkurrenter, Cowi og Rambøll, har i de seneste måneder arbejdet ihærdigt på at bringe sig i front - senest med Rambølls tilbud til aktionærerne i svenske Scandiaconsult tidligere på ugen.

Carl Bro kalder suspenderingen "et internt anliggende for Bure" og kommunikationsdirektør Jeanette Løgstrup ønskede fredag formiddag ikke at kommentere, hvilken betydning usikkerheden kan få for den danske virksomhed.

Carl Bro offentliggør årsregnskab i maj.