Canon vil afskaffe digitalkameraet
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Canon vil afskaffe digitalkameraet

Hvis det står til Canon, skal det være slut med traditionelle spejlreflekskameraer med udskiftelige objektiver fra omkring år 2030.

På det tidspunkt forventer Canon at have udviklet et videokamera, der, kombineret med et meget kraftigt zoom-objektiv, kan levere både video og enkeltbilleder i høj opløsning.

Dermed håber Canon at kunne afskaffe digitalkameraet, som vi kender det i dag, således at der i fremtiden kun bliver plads til videokameraet, der også kan levere enkeltbilleder i fuld opløsning.

Canon planlægger et objektiv, der svarer til et 5000 mm zoomobjektiv, men som i den anden ende kan gå helt ned til makrobilleder.

Til objektivet hører en optisk billedstabilisering, så det kan lade sig gøre at få brugbare billeder selv med den kraftige zoom.

Canon planlægger også trykfølsomme kontrolflader, så det ikke længere er nødvendigt med diverse knapper. Det fremgår af en video, som gizmag.com har optaget på Expo 2010 og lagt up på Youtube.

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Ordet kamera dækker både over apparatet til enkelt billeder og til video. så digitalkamera må ligeledes dække over begge, idet digital blot beskriver hvilken teknologi der benyttes.

idioten der laver disse overskrifter skulle kølhales for at ødelægge en ellers informativ artikel med sådan en overskrift!

Send en ansøgning til EB!

 • 0
 • 0

Det nye er objektivet med voldsom spændvidde - der findes jo allerede bunker af videokameraer der kan tage still/digitalkameraer der kan tage video i rigeligt god kvalitet.

Overskriften burde nærmere være: "Canon planlægger superobjektiv." (men det vil sikkert blive til en 'Objektiv-dræber' eller lignende EB-nonsens).

Noget helt andet er så, hvor stort det kamera bliver. Rumfang er en meget stor del af årsagen til, at jeg bruger både D-SLR og alm. små kameraer.

Gad vide hvorfor knapper er noget, man skal slippe for? Jeg foretrækker klart knapper på telefoner og især kameraer, hvor mit øje bør være rettet mod motivet og ikke bruges til at placere min fingerspids med.

 • 0
 • 0

For cirka 10 år siden talte medierne om en ny type vædskefyldte objektiver, der var 'helt specielle', så man kunne lave bittesmå superteleobjektiver (der ellers vejer et par kg.). Siden hørte vi ikke mere til dem.

Kombien af digitalkamera og video har Nikon allerede lavet med D90 og D300s.

Uanset hvad, så kræver et 5000mm objektiv enten en supertele, eller en ekstremt udviklet chip eller whatever, der skal registrere lyset i kameraet. I forvejen er opløsningen i en chip i et Nikon D200 digitalkamera på cirka 10,5 mio. pixels og så høj, at det overstiger de fleste objektivers skarphed - også Nikons egne.

Så jeg er bange for, at når det drejer sig om 5000 mm. objektiver - vel at mærke i en prof fotokvalitet og ikke bare 'amatørens-se-det-kan-overhovedet-lade-sig-gøre' kvalitet, så er det en and. Med mindre de har lavet det der vædskefyldte objektiv til den tid, til 2030, og som man for 10 år siden skrev om, at NU ville man gøre det?!

 • 0
 • 0

Ja og nej. 5000 mm er en stor brændvidde, makro en meget lille. Der er vel tale om en stor spændvidde i brændvidden :o)

Jeg er helt enig med Anders i, at det lyder som en and. Jeg ville blive imponeret, hvis det var makro til 500mm, men 5000??

 • 0
 • 0

Tanken om et superobjektiv der dækker det hele er ikke ny, men Canon ikke de ledende i udvikling af objektiver, så deres planer er nok mere et markedsførings gimmick.

Uden at komme ind på alle afkroge i emnet optik, er der stadig naturlove selv ikke Canon kan ændre.

Et superobjektiv som Canon forestiller sig vil givetvis have en stor kundegruppe i amatørmarkedet og den lavere ende af kvalitetsobjektiver, men det professionelle marked vil aldrig tage et superobjektiv til sig.

… der er stadig en verden til forskel på brugbare og så topkvalitetsbilleder.

 • 0
 • 0

Noget helt andet er så, hvor stort det kamera bliver. Rumfang er en meget stor del af årsagen til, at jeg bruger både D-SLR og alm. små kameraer.

Ak ja, så må nybegynderne udi 3D jo til at købe brugte kameraer. Afstanden mellem centrene på linserne, når man laver anaglypher, skal helst ikke overstige 12 - 14 centimeter, hvis man vil fotografere objekter tættere på end 4 meter.

 • 0
 • 0

De fleste digitale still-billede kameraer kan også optage video. Mit eget (købt for ca. et år siden) kan f.eks. optage video i 720p HD video med 12x zoom. 720p er selvfølgelig langt under, hvad still-billederne er (10Mpixel), men da det er svært at printe film ud, så er der ikke meget fidus i at lave film med større opløsning en et full-HD TV (1080p). De fleste computerskærme kan heller ikke mere end det, så det er de færreste brugere, der har mulighed for at vise film i mere end 1080p. O.K., mit kamera har ikke full HD, men der er ikke langt, og næste generation af samme kamera har det nok.

 • 0
 • 0

Kunne man ledes til at tro, at der tænkes i en dynamisk sensor størrelse / digital zoom. En meget lille pinhole sensor, kunne måske godt række til 5000mm. på det viste objektiv længde....? Imens en stor sensor vil kunne bruges til vidvinkel.

Så det kan måske bare være et spørgsmål om, om sensoren har en opløsning der er stor nok, til at være tilfredsstillende ved maksimal zoom.

Og med de seneste eksempler på ultra høje ISO værdier, uden nødvendigvis tilsvarende ultra meget støj, så kunne den lille optik, måske godt fange lys på lang afstand, med passende lukketid (om 20år)

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten