Canon: Her er vores første 3D-printer

De seneste 30 års udvikling inden for 3D-printere er hovedsagelig sket hos dedikerede virksomheder som 3D Systems og Stratasys. Producenterne af 2D-printere har holdt sig i baggrunden bortset fra nogle enkelte forsøg på at komme ind på markedet.

Men nu har den japanske producent af blandt andet traditionelle printere, Canon, spillet ud med en plastbaseret printer, som vil blive vist på Canons omrejsende udstilling EXPO 2015,, som starter i dag i Paris.

Canon lover at den nye 3D-printer ikke kun kan bruges til fremstilling af prototyper, men også til fremstilling af mindre produktionsserier. Endnu er meget få tekniske detaljer sluppet ud, men produktionstiden og behovet for efterbehandling skulle være hurtigere end eksisterende 3D-printere.

Læs også: 3D-print-hypen er ved at dø

Canon forestiller sig, at deres 3D-printer både kan anvendes til prototyper mindre serier af rigtige produkter. Illustration: Canon

Printeren vil kunne bruge alle de gængse materialer som for eksempel PP, PE, ABS og POM.

Canon har i forbindelse med printeren udviklet et 3D integreret software og en laserscanner som gør det muligt hurtigt at overføre data om et fysisk objekt til en 3D-printet model.

Canon bliver 2D-printerproducent nummer to, som går ind på markedet for 3D-print. Sidste afslørede HP afslørede deres Multi Jet Fusion-teknologi med lovning på, at printeren vil komme på markedet i 2016. I lighed med HP har Canon tidligere lagt navn til 3D-printere fremstillet af andre virksomheder.

Læs også: HP klar med helt ny teknologi til 3D-print

Det er værd at bemærke, at printerne fra både Canon og HP sandsynligvis kommer til at ligge på et prisniveau, der langt overstiger, hvad hobbyfolk er villige til at betale.

Dermed bekræfter producenterne forudsigelserne fra Gartner Group om, at 3D-print til private har passeret toppen af hypen. 3D-print til private er med andre ord stadig et umodent marked med begrænset udsigt til at skabe et overskud.

Se Canons egen præsentation af printeren: