Cand.merc.er afløser ingeniør i toppen af Grundfos

Det bliver en inkarneret Lego-mand, der fremover skal stå i spidsen for Grundfos-koncernen.

Den 48-årige Mads Nipper, der i dag er Executive Vice President i Lego, er netop udpeget som afløser for Carsten Bjerg, som i december sidste år blev fyret efter seks år som koncernchef.

Klar til et karriereskift? Opret et cv - og lad din næste arbejdsgiver finde dig.

Med vagtskiftet på chefkontoret får pumpegiganten nu en cand.merc.er i international business i toppen. Den afgåede koncernchef, Carsten Bjerg, er uddannet akademiingeniør.

Det var utilfredshed med virksomhedens nøgletal og ’uudnyttede vækstpotentiale’, der udløste fyringen af Carsten Bjerg i december.

Grundfos sparker topchefen ud.

Ifølge bestyrelsesformand Jens Moberg har Mads Nipper den solide ballast inden for strategi, forretningsudvikling, salg og markedsføring, som er nødvendig på en global markedsplads, som Grundfos befinder sig på:

»Mads er ekstremt kundeorienteret og har i sin karriere bevist, at han formår at skabe nye veje til vækst. Jeg glæder mig til sammen med ham at udnytte det kæmpestore potentiale, Grundfos har for vækst på både eksisterende og nye markeder,« siger Jens Moberg i en pressemeddelelse.

Ikke overraskende glæder Mads Nipper sig til at blive en del af Grundfos-koncernen:

»Jeg har valgt Grundfos, fordi det er en værdibaseret virksomhed, der gennem kvalitetsprodukter forbedrer kundernes tilværelse og samtidig gør noget godt for verden. Jeg har nydt hvert eneste minut hos Lego, en fantastisk virksomhed med fantastiske produkter og fantastiske medarbejdere. Nu er det tid til nye og spændende udfordringer, og dem ser jeg frem til,« udtaler Mads Nipper i pressemeddelelsen.

Mads Nipper har arbejdet i Lego, siden han blev færdig med sin uddannelse fra Handelshøjskolen i Aarhus i 1991. Han sidder desuden i bestyrelsen for Tulip Food Company, Stokke og Designskolen Kolding.

Den nye topchef tiltræder 1. august.