Cairn jagter fortsat grønlandsk olie med to nye prøveboringer

Det skotske oliefirma Cairn Energy har fået lov til at foretage to nye prøveboringer ud for Grønlands vestkyst.

Det skriver det grønlandske råstofdirektorat i en pressemeddelelse, der gør meget ud af at understrege, hvor ufarligt borearbejdet er.

»De to nye boringer skal vælges mellem fire godkendte borelokaliteter på havdybder på 380, 432, 485 og 631 meter. Der er således ikke tale om dybvandsboringer. Boringer foregår på meget beskedne vanddybder i forhold til det, som denne sommer gennemføres mange andre steder i verden, f.eks. Færøerne, Norge og Østcanada,« står der.

Ifølge de norske Nordsø-regler er der først tale om dybhavsboringer, når der bores på over 650 meter vand.

Cairn Energy har allerede foretaget to prøveboringer ud for Diskobugten i Grønland, men resultateterne af de boringer er ikke blevet offentliggjort.

»De geologiske resultater af boringerne er indtil videre fortrolige, og oplysninger herom vil først blive givet på et senere tidspunkt. Boring nr. 3 og 4 vil blive gennemført med de samme borerigge og fartøjer som ved de to første boringer, og alle beredskabsplaner m.m. vil blive videreført uændret,« står der i pressemeddelelsen fra det grønlandske råstofdirektorat.

Cairn Energy solgte forleden størstedelen af sit datterselskab Cairn India for at skaffe ekstra ressourcer til den grønlandske satsning, til trods for at der endnu ikke fundet olie ud for Grønland.

Selskabet har afsat to til tre milliarder til efterforskningsarbejdet i Grønland.

Dokumentation

Læs pressemeddelelsen

Emner : Olie