Bystyret i Oslo: Oliefyr skal smides ud af skolerne

Oslos skoler skal nu hjælpe med til at nå målet om, at halvere den norske hovedstads CO2-udledning.

Bystyret har besluttet, at de offentlige skolers oliefyr skal udskiftes med langt mere energivenlige alternativer såsom varmepumper, fjernvarmeanlæg og såkaldte energibrønde. Samtidig vil myndighederne kigge på muligheden for at opsætte solfangere på skolerne, som kan opvarme vand og svømmebassiner samt cirkulationsvandet i varmeanlæggene, skriver Teknisk Ukeblad i Norge.

Alt sammen er det en del af regeringens tiltagsprogram som med 400 millioner norske kroner (godt 340 millioner kroner) skal støtte tiltag indenfor energieffektivisering i det offentlige byggeri.

Præcis hvor meget det koster at skifte de i alt 70 skolers oliefyr ud, er dog endnu uvist.

"Med en ikke ubetydelig grad af usikkerhed er det muligt at komme med et bud på mellem 90 og 110 millioner kroner for en fuld udskiftning af 58 anlæg," hedder det i handlingsplanen, der stadig er sparsom for konkrete oplysninger på den samlede udgift.

Til gengæld er tallene langt mere præcise for den årlige besparelse.

I alt vil skolerne spare 4.000 ton CO2 om året, hvilket svarer til rundt regnet tusind bilisters forbrug.

Alene for den del af besparelsen, der vedrører varmepumper og de såkaldte energibrønde, hvor jordvarmeslanger er boret langt ned i jorden, vil spare energibehovet for 14 millioner kWh - eller 11,2 millioner norske kroner (9,5 millioner kroner) om året.

"Alle prognoser viser, at det er meget sandsynligt, at energi vil blive dyrere fremover. Så investeringen kan let blive mere indbringende," skriver de norske undervisningsmyndigheder ifølge Teknisk Ukeblad i Norge.

De nye anlæg skal efter planen være i drift til efteråret i 2011.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Igen ser vi at vore norske brødrefolk er fremme i skoene selv om de har skoret kassen med deres rige olieforekomster. Eksempelvis fåt oslo mere end 20 % af deres fjernvarme fra kloakkerne. Hvad gør vi i Danmrk på det område . Nul og Niks.' Skattestop you know. Boe

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten