Byggeri af nyt rigsarkiv lammede S-togene

Vand og støv, der er blevet skubbet rundt i luften og langs jorden, skabte i lørdags et så dårligt kemisk miljø, at de elskabe, der styrer fjernstyringssystemet på Banedanmark's driftscenter ved Hovedbanegården, bukkede under.

Det vurderer Banedanmark på baggrund af weekendens totale lammelse af S-togsnettet. der førte til, at 25.000 mennesker måtte spejde forgæves efter toget.

Nedbruddet var så omfattende, at nødstrømsanlægget (UPS, Uninterruptable power supply), der tager over ved strømsvigt, tilmed også brændte sammen.

»Det er sjældent, at UPS-anlægget brænder af. Huset med nødgeneratorer kunne simpelthen ikke komme af med varmen. Det kunne være sket på et hvilket som helst tidspunkt,« erklærer sektionschef for strøm i Banedanmark, Per Le Fevre.

»Mit bud er, at nedbruddet simpelthen skyldes al det skidt og møg, der havde hobet sig op,« siger han.

Anlægget med nødforsyning og generatorer ligger under en sliske ved Kalvebod. Her foregår der i øjeblikket et omfattende nedrivningsarbejde af en række bygninger for at give plads til det nye rigsarkiv.

Det nedrivningsarbejde og mangelfuld afskærmning af nødstrømsanlægget mod snavs og skidt var ifølge Per Le Fevre afgørende for nedbruddet.

»Vi har lært rigtig meget, når der foregår noget så stort. DSB Bygning, der river det ned, skal kigge mere efter sådan noget, men man lærer jo hele tiden,« siger Per Le Fevre.

Han glæder sig over, at det lykkedes at få spænding igen fem timer efter nedbruddet. Det skete ved, at teknikere lagde kabler rundt om det defekte nødstrømsanlæg.

Efter tolv timer var hele anlægget oppe at køre igen med en kraftig afskærmning. Et nyt redudant no-break-anlæg var også på plads, selv om leveringstiden normalt er fem til syv uger.

»Det er jeg stolt af. Det er også flot, at firmaet, der leverer anlæggene, kunne rykke så hurtigt. Nu har vi fået to UPS´er og en tredje i reserve, så jeg tror ikke, det sker igen,« siger Per Le Fevre.

Emner : Tog
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Endnu en gang viser DSB og BaneDanmark at de er bedøvende ligeglade med køre tog.. Jeg har for et par år siden besøgt fjernstyringscentralen da den lå på Kalvebodbrygge og den bestod (stort set) af en flok borde placeret i en rundkreds med diverse computer placeret på gulvet rundt omkring og kabler der hang/flød alle vegne. Specielt ikke et sted egnet til seriøst arbejde der ikke måtte afbrydes.

At man fuldstændig ignorerer behovet/nødvendigheden af et vedligeholdt og driftsikkert No-break anlæg overrasker ikke mig, men det gør det ikke mindre nødvendigt..

Og undskyldningen med at "det var de andre" i DSB Bygnings skyld holder ikke..

Hvor er den professionelle ledelse??

  • 0
  • 0

'Intet tab bør ramme os som kan undgås ved rettidig omhu' sagde A P Møller.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten