Byggeleder: Edb hører overhovedet ikke hjemme på en byggeplads
more_vert
close
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Byggeleder: Edb hører overhovedet ikke hjemme på en byggeplads

Klik på billedet for at læse artiklen fra 5. september 1975

»Hvis man føler et behov for sådanne metoder, er det blot fordi man har lavet organisationen og processen for indviklet.«

Det er genialt sagt af E. K. Jørgensen, og bestyrker en mening jeg har haft længe.

Hvis man kigger på f.eks. social- eller skattelovgivning, så er den præget af "hvor meget er muligt" (mht. kompleksitet), og ikke "Hvor meget giver mening". Det forleder politikere til at køre flere og flere særinteresser og millimeterretfærdighed ind i lovgivningen, fordi de ved at det "klarer IT nok".

Det samme oplever jeg f.eks. med software. Tidligere skrev man en "make" som kaldte compiler, assembler, linker, loader osv.. Det var besværligt, men man havde stadig en fornemmelse af, hvad der foregik. Nu om dage arbejder man med abstraktionsniveauer der er så høje at ingen aner hvad der virkelig sker.

KISS-princippet er mange steder forsvundet helt til fordel for bekvemmelighed.

  • 14
  • 2

KISS-princippet er mange steder forsvundet helt til fordel for bekvemmelighed.


Jeg tror der også ligger en skjult ideologi bag: Det må ikke være muligt at se hvad der foregår, og helst ikke være muligt at tjekke manuelt.
Vi skal lære at stole på computeren, og ikke have andre muligheder, end at tage efter, hvad den svarer. Alt andet, vil blive kompliceret.
Det er en ideologi der er bag: Alt magt til computeren - det ser uskyldig og objektivt ud - men den styres af en super hemmelig kult,
der ikke viser sig og ikke vil frem.

Problemet ved computere er, at de ikke brokker sig. De burde råbe op, de burde hoste, de burde overdynge skærmen med advarsler,
når der forekommer noget kompliceret og ulogisk i deres kode. Men, sådan er de ikke lavet.

Computere er lavet til at udføre uden brok.

  • 2
  • 6

....at dit styresystem ikke er Windows 10......Der mener sig berettiget til at rette på mine korrekte sammensatte ord og begynde at opdatere i en time mens jeg er ved at bestille flyvebilletter.

  • 11
  • 0