Byg en mini-mini-metro på 800 meter fra Marmorkirken

Jeg håber, at repræsentanter fra fonden Realdania læser dette indlæg, idet jeg i al ubeskedenhed mener, at det rummer en langt bedre løsning på det københavnske trafikproblem vedrørende adgangen til og fra Holmen end Realdanias kombinerede projekt til en bro og parkeringshus:

Når man nu alligevel skal til at grave ringmetrostationen ved Marmorkirken, ja så kan det vel ikke koste alverden at gøre den blot fem meter dybere – jeg gætter selv på en 50 millioner kroner. Og denne kælderetage skulle så efter min mening være endestation for en enkeltsporet mini-mini-metroforbindelse med Holmen som den anden endestation.

For at spare penge til komplicerede tilslutningsanlæg til den øvrige ringmetro, så skal den lille metro have sit eget klargøringscenter i forbindelse med endestationen på Holmen – dvs. være helt uafhængig af det øvrige metrosystem. Jeg gætter selv på, at anlægget på Holmen vil løbe op i 100 millioner kroner.

Nå ja, vi skal så lige have boret den 800 meter lange enkeltsporede tunnel ind til Marmorkirken, og det mener jeg kan gøres for 150 millioner kroner, når man nu alligevel får leveret en tunnelboremaskine til Ringmetroen. Og denne enkeltsporede tunnel skal selvfølgelig være færdig, inden at den egentlige ringmetro tages i drift mellem Østerport og Hovedbanegården, så bygningen af denne lille metro ikke kommer til at "spænde ben" for det øvrige anlægsarbejde.

Selvfølgelig skal vi også have anlagt et parkeringshus til den del af operaens publikum, som benytter bil – og det kunne man passende bruge 200 millioner kroner på ude ved den kommende Vibenshus ringmetrostation, hvor omgivelserne i forvejen er så hæslige, at jeg selv savner ord. Et parkeringshus vil bestemt ikke skæmme dette område, og det vil have en fornuftig beliggenhed for Lyngbyvejens biltrafik.

Således har vi fået brugt Realdanias halve milliard på en meget attraktiv forbindelse til Holmen, hvor de festklædte operagæster ikke behøver at stride sig i regn og rusk over en 300 meter lang havnebro (gys).

Så, helt ærligt, hvad venter vi på ?