Bryd passwords 25 gange hurtigere med grafikkort

Grafikkort, der normalt får 3D-spil til at se livagtige ud, kan blive et paradis for hackere, som vil bryde kodeord.

Ved hjælp af et standard-grafikkort fra Nvidia, Geforce 8800 Ultra, kan det russiske firma Elcomsoft knække passwords på blot en 25. del af den tid, det tager for en almindelig processor.

Det betyder, skriver Newscientist, at de sværeste passwords, for eksempel til Windows Vista, kan brydes på tre til fem dage, mens det normalt tager måneder. Og så har russerne endda brugt et billigere grafikkort til eksperimentet. Mindre komplekse passwords kan knækkes på minutter i stedet for dage.

Nvidias Geforce-grafikkort er normalt elsket af computerspillere, men hackere kan også have stor nytte af dem. (Foto: Wikimedia) Illustration: Wikimedia

Elcomsoft har været tre måneder om at udvikle den nødvendige kode, som senere vil blive en del af kommercielle produkter.

At det overhovedet kan lade sig gøre, skyldes, at Nvidia i februar frigav et udviklingsværktøj til sine grafikkort, som giver programmørerne direkte adgang til grafikkortets parallelle regnekraft. Den kan nemlig udnyttes til andre gode formål, for eksempel forskning, olie- og gassektoren samt af finanssektoren, fremhæver Andrew Humber fra Nvidia over for Newscientist.

Han forklarer grafikkortets overlegenhed til at bryde passwords ved at sammenligne med søgningen efter ordene i en bog.

»En almindelig processor vil begynde at læse bogen fra side 1 og slutte på side 500. Et grafikkort river hele bogen i 100.000 stykker og læser dem alle på én gang,« siger Andrew Humber.

Emner : Kryptering
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Er det ikke lidt tyndt at skrive at Jesper Sandal, Version2, og Magnus Bredsdorff er forfattere på artiklen, når den er sakset direkte fra http://technology.newscientist.com/article... ?

Meget ofte er "nyhederne" på Ing.dk kopieret direkte (+ 1-2 dages forsinkelse) sakset direkte fra newscientist, engadget, mobil.nu, autoblog etc. etc..

Hvor mange af Ing.dk´s artikler er egentlig direkte kopi?

/J

  • 0
  • 0

Det er naivt at forvente nyheder og artikler skal være 100% unikke. Prøv at gå på news.google.com. Her kan man finde utallige nyhedsartikler som er meget meget enslydende. Google har gjort os den tjeneste at samle alle de næsten enslydende historier under hovedtitler (hvordan gør de det ?).

Vedr. denne artikel, så læg mærke til at der ER kildeangivelse: "Det betyder, skriver Newscientist, at de sværeste[..]"

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten