Brug computeren hele vejen over Atlanten

Det amerikanske Department of Transportion har tilladt brændselsceller baseret på methanol om bord på fly.

Den amerikanske beslutning kommer, efter International Civil Aviation Organization allerede i starten af året gav grønt lys til brændselsceller, men hidtil har kun ganske få lande, mellem dem Canada og Storbritannien, fulgt anbefalingen.

Hver passager må medtage en enkelt brændselscelle samt to beholdere med methanol, hvilket kan levere strøm nok, til at en bærbar computer kan bruges under en hel flyrejse, uden at den skal lades op på anden måde.

Endnu kniber det gevaldigt med bærbare pc'er, der kan strømfødes af brændselsceller, men flere producenter, mellem dem Samsung, har vist prototyper. Flere af producenter venter at have færdige produkter på markedet i 2009.

Dermed bliver det muligt at arbejde - eller underholde sig selv med nettjenester - hele vejen over Atlanten. Flere flyselskaber forsøger at sparke nyt liv i forsøgene med trådløst internet om bord på fly. Internettet bliver sendt ud til passagererne med Wi-Fi, mens forbindelsen fra flyet til omverdenen leveres af forskellige satellittjenester.