Brüel & Kjær overtager førende firma i vibrationsplatforme
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Brüel & Kjær overtager førende firma i vibrationsplatforme

Selv om elektronikvirksomheden Brüel og Kjær i sin omtale af sig selv altid har slået på sine kompetencer inden for vibrationstest, så har det dog været en sandhed med modifikationer.

For selv om selskabet har udviklet software til analyse og beregninger af vibrationsdata, så har selskabet været afhængig af underleverandører, når det gjaldt om at få udført den fysiske vibrationstest. Men det behøver det danske elektronikikon ikke længere, for selskabet har netop overtaget engelske LDS, der er førende indenfor fysiske rystemiljøer.

»Vi har hidtil været meget svagt rustet på den del af teststammen, som vibrerer og shaker, og på kontrollen af den shaking emnerne udsættes for under test. Det gap har vi fået lukket nu,« siger administrerende i Brüel & Kjær, Lars Rønn til Ing.dk/elektronik.

»Det passer som fod i hose, så der bliver ikke tale om, at der skal nedlægges afdelinger eller den slags,« siger Lars Rønn direktør i Brüel & Kjær Sound & Vibration Measurement.

Shakere er i denne sammenhæng vibrator, der ved hjælp af avanceret styring kan bruges til at teste materialers og komponenters modstandsdygtighed over for vibrationer. LDS er verdens førende leverandør af vibrationstest til industrien.

Brüel & Kjær har hidtil kun haft mindre shakere til rådighed - men med opkøbet af LDS får selskabet adgang til vibrationsplatforme, der kan ryste flymotorer, biler og satellitter - emner inden for industrier, som Brüel & Kjær i forvejen også adresserer med sine test-løsninger. Lars Rønn ser derfor et godt match mellem de to selskaber.

»Det passer som fod i hose, så der bliver ikke tale om, at der skal nedlægges afdelinger eller den slags,« siger han.

I forbindelse med købet kommer der lige ved 200 nye medarbejdere, så Brüel & Kjær kommer til at gå fra 900 til 1100 medarbejdere, og Lars Rønn forventer, at der vil ske en betydelig omsætningsfremgang, men omfanget kan han ikke oplyse.

Brüel & Kjær vil bygge kontrolfunktionerne til LDS' vibrationsmaskiner ind i selskabets egen testplatform - kaldet Pulse, og Lars Rønn, har store forventninger til, at styringen af testen, nu kan foregå fra en enhed.

»Det betyder, at kunderne får meget nemmere ved deres test, for nu skal de ikke gå fra den ene type interface til det andet. Og det er de ret interesserede i,« siger han.

Reelt er det Brüel & Kjærs ejere - engelske Spectris, der køber LDS, men planen er, at den altovervejende del af LDS lægges ind under Brüel & Kjær. Købsprisen angives til 480 millioner kroner.