Britiske climategate-forskere frifundet
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Britiske climategate-forskere frifundet

Med en forbløffende god timing blev der godt forinden COP15 lækket en række emails fra det førende britiske klimaforskningsinstitut, CRU.

En række bloggere, politikere og medier, der ikke køber det videnskabelige grundlag for, at der er menneskeskabte klimaforandringer, hoppede og dansede, fordi indholdet i korrespondancen mellem klimaforskerne var øjensynligt så grel, at der kunne sættes spørgsmålstegn ved alt i klimadebatten.

Men i dag har en komité, nedsat af det britiske parlament, renset forskningsinstituttet CRU for anklagerne.

Phil Jones, institutleder ved CRU, har om noget stået midt i stormen. Han har tidligere indrømmet, at anklagerne i en periode fik ham til at overveje selvmord, men i dag er han altså blevet renset for anklagerne om at have gjort sig skyldig i uærlig virksomhed.

Ligeledes konkluderer komiteen, at kritikken af professoren i høj grad har været uberettiget.

"Fokuseringen på professor Jones og CRU skyder ved siden af. Omkring beskyldningerne af, at professor Jones ikke ville dele rådata og computerkoder (rådata til klimamodeller, som klimaskeptikere forsøgte at få fat i red.), finder vi, at hans handlinger er på linje med almindelig praksis inden for klimavidenskaben."

Både udenlandske forskere, danske forskere og FN's nobelprisvindende klimapanel IPCC har adskillige gange slået fast, at de lækkede emails videnskabeligt er ubetydelige, og at de ikke rokker ved billedet af, at klimaforandringerne er menneskeskabte.

Den britiske undersøgelseskomite finder da heller ikke, at email-korrespondancen rokker ved det billede.

"Vi har ikke fundet nogen grund til, at denne uheldige episode udfordrer den videnskabelige konsensus om, at [...] der finder global opvarmning sted, og at den er forårsaget af menneskelig aktivitet," står der i rapportens konklusion.

Komiteen opfordrer i fremtiden CRU til at offentliggøre mere af datagrundlaget for sine videnskabelige artikler og klimamodeller, så andre kan kigge dem efter i kortene.

” … FN's nobelprisvindende klimapanel IPCC har adskillige gange slået fast, at de lækkede e-mails videnskabeligt er ubetydelige”

FN? Er det ikke samme organisation der lige har vedtaget, at kritik af religioner er overtrædelse af menneskerettighederne? Den organisation er en parodi. Det næste bliver vel at de ved håndsoprækning vedtager at jorden er flad.

  • 0
  • 0