Britisk politi overvåger private fester med drone og termisk kamera

1. september 2020 kl. 16:305
Britisk politi overvåger private fester med drone og termisk kamera
Udstyret med et termisk kamera kan droner spotte ting, der ikke sådan lige kan ses med det blotte øje. Illustration: bigstock/MadPhotosPI.
VIDEO: Politiet i Manchester har derfor taget alternative metoder i brug for at sikre, at de festglade mennesker med danseabstinenser overholder pandemiens reglementer.
Artiklen er ældre end 30 dage

Politiet i Manchester er begyndt at bruge droner i kampen mod festglade mennesker, der glemmer pandemiens spilleregler, når den sociale sult lokker briterne i fordærv.

Den lette dronekrop er nu udstyret med et termisk kamera, som hurtigt - på behørig afstand - kan give politiet en fornemmelse af, om forsamlingen er større end det tilladte.

Termisk overvågning af overtrædelser

Den britiske politiafdeling i Manchester har frigivet billeder, der viser et nyt, kreativt brug af droner i COVID-19-pandemien. Det skriver DroneDJ.

Udstyret med et termisk kamera kan dronen nemlig bruges til at overvåge større forsamlinger og hurtigt give politiet en fornemmelse af, om alle reglerne vedr. afstand og maks. antal mennesker bliver overholdt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skete lørdag den 15 august, da Manchesters politi blev kaldt ud til en stor forsamling unge mennesker. Det stod hurtigt klart, at for mange mennesker var samlet på for lidt plads i en pærevælling af råben og alkohol.

De estimerede 200 festende unge mennesker udgjorde et alt andet end corona-venligt scenarie.

Remote video URL

Det termiske kamera tager infrarøde billeder, der gør det muligt at se ting, der ellers er usynlige for det blotte øje. Kameraet bruger i det her tilfælde temperaturforskelle til at danne omridset af menneskene, når de skiller sig ud fra landskabet.

Medhold i retten

Politiet i Manchester fik medhold i retten, da de fremviste dronebillederne, der tydeligt viste flere overtrædelser i form af manglende afstand og antallet af mennesker samlet på et sted.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dommen blev et tre-måneders forbud mod mennesker på ejendommen - andre end ejeren, samt faste beboere.

»Jeg forstår, at det er en frustrerende tid. Mange af os vil gerne se vores kære, men vi bliver nødt til at fortsat at overholde retningslinjerne. Håndhævelse er vores sidste udvej, men dette forbud er en advarsel om, at politiet vil gå i aktion, hvis det bliver nødvendigt.«

Sådan sagde Inspector Jim Adams, Greater Manchester Police til DroneDJ.

Dronen har været nyttig før

Det er ikke første gang, dronen har vist sig nyttig i det britiske politi. Tidligere på året var en 14-årig pige forsvundet ved en skibskanal i Manchester.

Her lykkedes at en 59-årig hobby-dronefører at spotte pigen inde ved bredden, hvor hun var gemt væk af træerne i vandkanten. Michael Hooper’s fik en pris for sin indsat på BBC

5 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
2. september 2020 kl. 14:21

Ja, så længe det kun er de onde (dvs. de andre) der overvåges, så er det vel helt fint ( selv om jeg ikke er helt sikker på hvad Bonnichsen ville sige til det).

Bortset fra det har man vel stadig svært ved at påvise seriøs smittespredning i fri luft? F.eks. leverede vi her i Århus smittetal på langt over 100 i et par uger af august - helt uden "raves", ligesom den berømmelige broncefejring af AGF heller ikke har kunnet påvises som smittekilde.

At "Århus-epidemien" så har givet absolut ingen udslag på indlæggelser etc. er en anden interessant ting, som nok kunne være en diskussion værd.

3
2. september 2020 kl. 10:36

Verden har vel altid været besynderlig, nuanceret og ikke bare sort/hvid.

Det er nok lidt ukorrekt at omtale begivenheden i Manchester som en ’privat fest’ med 200 deltagere – bortset fra at sammenkomster i England med mere end 50 personer er ulovlige.

Der er nok nærmere tale om et af de såkaldte ’raves’, hvor arrangørerne tager entre og narkohajer ofte sponsorerer, da deres salg i diskoteker og natklubber jo ikke eksisterer for tiden. En journalist har kigget lidt på sagen: www.dailymail.co.uk/news/article-8495729/Return-drugged-illegal-raves-make-parent-shudder.html

Manchester har været ramt af flere store raves med flere tusinde deltagere – du kan evt. læse mere her: www.theguardian.com/uk-news/2020/jun/18/police-vow-crackdown-on-illegal-raves-after-manchester-gatherings

Greater Manchester har igennem august været placeret i særlig nedlukning p.g.a. det stigende antal Covid19 smittede (over 100 per 100k), men da opsporing (’Track & Trace’) fungerer dårligt i England, er det vanskeligt at fastslå, om det hænger sammen med de afholdte raves.

Så droneovervågningen synes i det her tilfælde at have tilslutning som en indsats mod kriminalitet. Men det betyder ikke at den engelske befolkning er ukritiske: da politiet i Derbyshire i starten af nedlukningen brugte droner til at filme folk, der gik tur i et naturområde (med behørig afstand til hinanden og dyreliv!), gav det anledning til stor kritik og andre regionale politistyrker tog afstand fra fremgangsmåden: www.bbc.co.uk/news/uk-england-derbyshire-52055201

2
2. september 2020 kl. 10:27

Tja - man må vel også sige at artiklens kritikløshed er tankevækkende. For få årtier siden ville emnet kunne bruges som fremtids-dystopi, men nu er vi der åbenbart.

1
2. september 2020 kl. 07:44

Hvor er verden pludseligt blevet et besynderligt sted.... Men man er sølvpapirshat og konspirationsteoretiker, hvis man mener det handler om overvågning.