Britisk patent på lyde fra fortiden

Som for nylig skrevet her på siden, har sagsbehandlerne i den amerikanske patent-myndighed, USPTO, for meget at lave, og det kan betyde, at opfindelser uden nyhedsværdi slipper igennem systemet. Det er de dog ikke alene om. Således viser et nyt engelsk patent, at der også slipper bizarre patenter igennem andre steder.

For eksempel: Hvis man synes, at Jurassic Park var en for bizar historie, bør man læse den patentansøgning, som Brian Wybrow fra London har indleveret, skriver New Scientist,

Brian Wybrow patent går ud på, at voksbelægningen på planters blade kan fungere som grammofonplader, der har lagret fortidens lyde. Når et blad vifter eller vibrerer i vinden, kan det ridse i overfladen på et blad, der hænger tæt på, skriver han.

Den brølende dinosaur har givetvis sat løvet på træerne omkring sig i kraftige svingninger, og derfor skulle der ifølge patentet være håb at genskabe lyden af en sådan fortidsøgle, hvis man afkoder bølgerne i ridserne i de fossile blade. Også andre voldsomme lyde, fra jordskælv og tordenvejr kan være aflejrede. Og teknikken bag skabelsen af en CD med disse brøl og brag er jo nok værd at have patent på.

Lydlager i ørevoks

Brian Wybrow har også andre gode ideer: Ørevoks med lyd i! Ifølge den opfindsomme amerikaner kan vokset i ørerne på dyr og mennesker have udgjort det nødvendige substrat for optagelse af lyde, og det samme kunne et lag af syltetøj eller bivoks i et køkken i antikkens verden. Så lyden af tyrannosaurus rex og af nynnende antikke husmødre kan måske også lyde i vor tid.