Britisk minister: JSF reduktion er nonsens

Det britiske forsvarsministerium har ingen planer om at halvere antallet af F-35 Joint Strike Fighter (JSF) til det britiske forsvar.

Sådan lyder det nu i et brev fra minister for forsvarsmateriel og support, Quentin Davis, til avisen The Guardian.

Sidste uge fortalte avisen med reference til centrale kilder i det britiske militær og forsvarsministerium, at der på grund af voldsomme budgetproblemer kun var udsigt til ét nyt hangarskib i stedet for to, hvilket skulle få det britiske forsvarsministerium til at halvere antallet af JSF-kampfly fra 138 til 70.

»Vores nye hangarskibe er ikke truet, og der vil ikke være en væsentlig reduktion i antallet af Joint Strike Fighters,« skriver den britiske minister i brevet og kalder artiklen for 'personificeret nonsens'.

Flere medier har rapporteret, at der er massive budgetproblemer i Storbritannien med oplæg til besparelser i størrelsesordenen 10-30 procent. Her har de nye hangarskibe været nævnt flere gange som et oplagt spareemne.

Men ifølge den seneste udgave af Defence Technology International, der har analyseret de største landes forsvarsbudgetter, er det dog kun de store programmer som Joint Strike Fighter, der vil give de største reelle besparelser, fordi investeringerne modsat flere andre programmer ligger forude.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten