British Airways vil flyve på biobrændsel

72.000.000 liter bioflybrændstof. Så meget håber British Airways at kunne fylde i sine fly, når et nyt biobrændstofanlæg står klar i London i 2014.

Anlægget skal bygges i samarbejde med SolenA Group, og British Airways har skrevet under på en hensigtserklæring om at købe alt brændstof, som anlægget kan producere.

»Vi tror, det vil føre til produktionen af et bæredygtigt alternativ til jetbrændstof. Vi er overbeviste om at reducere vores indvirkning på global opvarmning,« siger Willie Walsh, administrerende direktør i British Airways i en meddelse.

Anlægget skal producere den såkaldte anden-generations biobrændstof ud fra 500.000 tons fødevarerester og affald om året. Desuden vil anlægget levere en effekt på 20 MW, som kan sendes ud i de engelske hjem, fordi omdannelsen af biomasse til brændstof også vil skabe nogle restgasser.

Men inden armene ryger alt for højt i vejret i den britiske flymastodont, skal brændstoffet først godkendes.

Ifølge avisen The Guardian indrømmer British Airways at brændstoffet endnu ikke er godkendt af myndighederne. Den britiske styrelse under forsvarsministeriet, UK Defence Standardization, regulerer bestemmelserne i forhold til flybrændstof.

Og de har endnu ikke taget stilling til, om det er sikkert at lade flyene flyve på biobrændstof. De vil se flere testresultater, før en afgørelse kan falde på plads.

En talsmand fra British Airways siger ifølge The Guardian, at flyselskabet regner med, at de amerikanske myndigheder snart tillader kommercielle flyvninger på 100 % biobrændstof, og at de britiske myndigheder vil følge efter.

Men en der håber, at projektet bliver en succes, er Londons borgmester. Anlægget vil nemlig skabe 1.200 arbejdspladser og afhjælpe byens udgifter for placering af affald.