Briterne runder 1 GW vindkraft
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Briterne runder 1 GW vindkraft

Storbritannien trådte i dag et stort skridt nærmere målet om at blive verdens førende nation inden for offshore vind.

Det skete, da Dong Energys administerende direktør Anders Eldrup og den nyudnævnte britiske energiminister Charles Hendry klippede båndet til havvindmølleparken Gunfleet Sands, der ligger nordøst for London.

»Vi har nogle af verdens bedste forhold for at udvikle offshore-vindkraft og høste den naturressource, der omgiver vores kyster. I dag kom vi et afgørende skridt nærmere,« sagde Charles Hendry ved åbningen, der blev afholdt ved en fascionabel golfklub og med de snurrende møller i baggrunden.

Læs også: Se Dong anlægge havmølleparken Gunfleet Sands

Briterne har store ambitioner om at udvikle havvinden, og Dong har allerede investeret 2,5 milliarder pund i udviklingen af britiske havvindparker, der i disse år skyder op i rekordfart.

»Storbritannien er det hastigst voksende marked og nærmest vores andet hjemland,« sagde Anders Eldrup.

Storbritannien vil over de kommende årtier investere cirka 200 milliarder pund i energisektoren for at nå landets VE mål. Den nye regering vil gerne sikre, at Storbritannien kommer fra en bundplacering i forhold til vedvarende energi til at være blandt verdens førende nationer på området.

»Det handler både om en grøn energi og om at sikre grønne britiske job i de kommende år,« lød det fra Charles Hendry.

For Dong er Storbritannien derfor et af de vigtigste markeder for at nå målet om 85 procent VE andel af energiproduktionen.

Selskabet har tre nye parker undervejs blandet andet London Array, der kommer syd for Gunfleet Sands og bliver verdens første havvindpark på over 1 GW.

»Udviklingen af britisk havvind er udviklingen af en lovende industri. Over 1000 mennesker har arbejdet med konstruktionen af Gunfleet Sands, og driftsfasen af havvindmølleparken vil også give masser af job til det lokale samfund,« lød det fra Anders Eldrup.

Gunfleet Sands har kostet Dong fire milliarder kroner at opføre og består af to projekter, der ligger mellem 7 og 13 kilometter fra kysten ved Clacton-on-Sea.

Parken udgøres af 48 3,6 MW havvindmøller fra Siemens. Den første elektricitet blev leveret i august 2009 og fuld produktion blev igangsat i marts i år.

Fra artiklen:

Briterne runder 1 GW

Og i lille Danmark runder vi 3,5GW, heraf 600MW off shore.

Det er jo ikke så svært at lave høje vækstrater når udgangspunktet er lavt, tænk bare på Sverige som sidste år fordoblede den installerede effekt og ved årsskiftet rundede 1.560MW, det er primært syd-Sverige men næsten alle nye projekter er Gotland og nord-Sverige.

  • 0
  • 0

Det er offhore der er installeret 1 GW!!!
Siemens alene har rundet 2 Gw installeret effekt i UK.
Hvor meget der totalt er installeret ved jeg ikke, men det er efterhånden en hel del.
Mvh Peter

  • 0
  • 0

England havde jo et mål om 10% af al energi skulle komme fra vedvarende kilder i år 2010, men de har kun nået 3%, så der er lang vej igen for at nå deres egne mål....

  • 0
  • 0