Britere fremviser verdens største tidevandsturbine

16. august 2010 kl. 16:287
Med en hel MW skulle tidevandsturbinen fra firmaet Atlantis Ressources Corporation være den største af sin slags i verden.
Artiklen er ældre end 30 dage

Det ligner vindmøllens tykke lillebror.

Firmaet Atlantis Ressources Corporation har offentliggjort deres første i en ny serie af tidevandsturbiner.

Med en højde på 22,5 meter, rotordiameter på 18 meter og en vægt på 1.300 ton, skal den kraftige horisontal-mølle kaldet AK1000 have en effekt på én MW.

Det gør den ifølge producenten til verdens største tidevandsturbine.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den er designet til et barskt maritimt miljø og bliver opstillet på havbunden ved European Marine Energy Centre i Orkney i Skotland.

Ifølge producenten er der en lys fremtid for tidevandsmøller, hvis industrien får økonomisk støtte til at udvikle sig.

»Vi er ved begyndelsen på et nyt industrielt boom som det ved udviklingen af Nordsøens olie- og gasfelter. Hvis vi modtager den samme støtte fra alle niveauer af regeringen, ligesom olie- og gasindustrien gjorde for at gøre Nordsøen til en succes, så er det en meget lys fremtid for havenergi og endnu lysere for Skotland,« siger direktør Timothy Cornelius i en pressemeddelelse.

AK1000 er blot et ud af flere britiske tidevandsprojekter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med sine omkring 18.000 kilometer kyst er Storbritannien velegnet til høst af tidevandsenergi, og Atlantis Resources Corporation anslår, at omkring 15 procent af Storbritanniens energiforbrug kan blive dækket af tidevandskraft.

Dokumentation

Se præsentation fra firmaet

7 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
8
17. august 2010 kl. 23:26

Britere fremviser verdens største...

  • "Briter fremviser verdens største...", menes der sikkert!? :)
7
17. august 2010 kl. 19:19

Hvis der nu er en der i stedet for bølgeenergi, ville prøve at lave noget lignende oppe ved Thyborøn. Ved indsejlingen til Limfjorden er der altid en stærk strøm enten den ene vej eller den anden vej, så der må være en masse energi som synes nemmere at udnytte end bølgeenergi. Hvis man forestillede sig en pram med en vindmølle på hovedet inde under, eller noget lignende et skibsskrog med en stor skrue. Det skulle ikke være helt umuligt at lave. der må være nogle der kunne tænke sig at. Hvad den økonomiske støtte angår vil jeg sige at de penge som Danmark har brugt på vindmøller er givet godt ud, og vi i lille Danmark kan ikke bare skære støtten til vedvarende energiforsøg væk, de lande vi skal konkurerer i mod giver jo støtte så for at få lige vilkår er støtten nødvendig. De kunne evt. lade en del af pengene være en aktiepost i foretagenet.

5
17. august 2010 kl. 16:14

Blot af ren nysgerrighed, har man lavet nogen undersøgelser af hvordan sådan en undervandsturbine interagerer med livet under havets overflade? Med en diameter på 18 meter kan selv de fleste hvaler få en ordentlig lammer.

4
17. august 2010 kl. 13:20

Toshiba 4s är på (...) ha 20ggr

Gunnar: Hvad betyder "4s" og hvad er "20ggr"??? Når du nu skriver på svensk burde du forsøge dels at benytte ord som findes tilsvarende på dansk dels at undlade at benytte indforståede forkortelser!

Annars förstår man ingenting alls :-O

3
17. august 2010 kl. 11:35

De er jo nødt til at få støtte, for at konkurrere med dem som har fået/får det ;-)

2
17. august 2010 kl. 07:30

Den fraktas på ett lastbilsflak och får bränslebyte efter 30 år.

Storbror Toshiba 4s är på 50MWe och kan fortfarande transporteras enkelt.

Vem tror att tidvattenverk ska kunna konkurrera?

Verket ovan skulle tvingas ha 20ggr så hög effekt allt annat lika....

Kan ingen räkna?

1
17. august 2010 kl. 00:13

Ifølge producenten er der en lys fremtid for tidevandsmøller, hvis industrien får økonomisk støtte til at udvikle sig.

Det kunne være rart med nogle projekter der kunne klare sig uden støtte. Er der efterhånden nogensomhelst nye projekter der kan komme igang uden statslige subsidier? Hvis det var banebrydende ny teknologi, forstår jeg støtten til demonstrationsprojekter, men men! Når det er kommet ud over forsøgsstadiet, så bør det kunne klare sig selv, ellers er det ikke værd at satse på. Ifølge mange af disse projekters powerpoints er det jo "guds gave til menneskeheden", så det kan vel ikke være så svært at finde penge til dem?