Briter bygger 30 meter lang trafikbro ved brug af genbrugsplast

Tidligere har genbrugsplast været brugt til at bygge en bro i USA, der var i stand at klare vægten af en M1 Abrams tank på 70 ton, og nu har briterne gjort amerikanerne kunsten efter og bygget en 30 meter lang trafikbro, der kan klare vægten af en lastbil på 44 ton.

Den amerikanske plasticbro, bygget i området omkring Fort Bragg, kunne altså bære mere, men var til gengæld kun 12 meter lang.

Den engelske bro er konstrueret af Vertec i samarbejde med brospecialisterne i Cass Hayward og går over floden Tweed ved Easter Dawyck i Peeblesshire og er med sine tre individuelle brospænd på ni meter de største brospænd på en plasticbro i verden, oplyser Vertec.

Den 30 meter lange bro af genbrugsplast samles over foden Tweed. Broen kan bære 44 ton. Illustration: Vertec Ltd.

Læs også: Se konstruktionen af 30 meter lang bro af plast

Der er brugt over 50 ton plast til konstruktionen af broen, der er fire meter bred. Selve teknologien med fremstillingen af den særlige plastkomposit, der bruges til fremstilling af de egentlige broelelementer ejes af det amerikanske Rutger University og anvendes blandt andet af det amerikanske selskab Axion, der også har deltaget i konstruktionen af broen.

Der er flere fordele ved fremstilling af en bro i genbrugsplast. Blandt andet er der ikke brug for synderlig vedligeholdelse, ligesom broen ikke skal males og er modstandsdygtig over for både vejr og insekter.

Selve broen blev konstrueret off-site og samlet på kun fire dage blandt andet med hjælp af et hold ingeniørtropper.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Genbrugsplast er mange ting, og der er næppe tale om en stor blanding af mange typer plast, eller decideret sorteret plast.

Er der tale om reelt genbrugsplast, dvs. post consumer plast, eller bare almindeligt "gulvopfej" fra andre plastfabrikker, dvs. post production plast. Post produktionsaffald i form af afskær mm. er i de fleste tilfælde i en kvalitet, hvor det uden problemer kan indgå som råmaterale til ny fremstilling.

Sidstnævnte er en tilsnigelse at kalde genbrugsplast, men oftest er det dét der menes, og dermed tenderer det vildledning, fordi der er tale om et rent og virgint plastmateriale.

mvh

  • 0
  • 0

Hvorfor er det ingen jern i? I øvrigt mener jeg der blev opført en cykelbro i Kolding.

mvh

Jens Lindhard

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten