Brintpille-professor i spidsen for nyt offshore-center

Tidligere kemiprofessor ved DTU, brintpillens fader og forskningschef hos Haldor Topsøe, Claus Hviid Christensen, kan nu tilføje et nyt punkt til sit imponerende CV - nemlig som direktør for det nyetablerede Lindø Offshore Renewables Center, Lorc. Her begynder han 1. august.

Lorc-centret, der er etableret af de førende virksomheder inden for offshore vindkraft i Danmark, skal koordinere og huse forsknings-, udviklings- og demonstrationsprojekter inden for offshore teknologi. Blandt andet skal det huse et stort projekt omkring fremtidens offshore fundamenter, som netop har fået massiv støtte af Højteknologfonden.

Men hvad kan en kemiprofessor bidrage med inden for offshore vind?

»Opgaven er jo at forske og udvikle og få mange forskellige parter og aktører til at arbejde sammen på en god måde. Og der mener jeg, at jeg kan bidrage med en del erfaring som jeg har fra etablering af et grundforskningscenter for bæredygtig kemi på DTU og fra mit nuværende job hos Haldor Topsøe,« siger Claus Hviid Christensen.

Han ser den største udfordring for centret i, at alle nu skal blive enige om at bidrage til at gøre kagen større og ikke bare slås om at få et stykke af den samme kage:

»Mange har fået øjnene op for, at offshore vind er en potentiel vindersag for Danmark. Og selvom forskellige virksomheder har hver deres vinkel på markedet, er der masser af opgaver, der skal løftes i fællesskab, og som alle vinder ved på den lange bane,« siger han.

Han tilføjer, at sammensætningen af bestyrelsen i Lorc også siger noget om, at store virksomheder bakker op om disse tanker.

I bestyrelsen sidder Dong Energy, Odense Staalskibsværft, Siemens Wind Power, Skykon, University Of Southern Danmark, Vattenfall Vindkraft, Wave Star og Vestas Offshore.

Den første, meget konkrete opgave for den nye direktør bliver at ansætte en teknisk chef til at sætte gang i de projekter, som ligger og venter.

Bestyrelsesformand for Lorc og tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen siger i en pressemedddelelse fra organisationen, at han er sikker på, at Claus Hviid er den rette mand til at gøre Lorc til Europas nummer ét på offshore-området.

Dokumentation

Lindø Offshore Renewable Center

Emner : Vindmøller