Brexit bremser danske virksomheder i digitalisering

2. februar 2018 kl. 02:47
Brexit bremser danske virksomheder i digitalisering
Illustration: melis/Bigstock.
Følgerne af Brexit er endnu ukendte, men spekulationerne fyger frit. De store usikkerheder får store danske firmaer til at hive i håndbremsen, når det gælder digitaliseringsprojekter. Men et voksende antal virksomheder satser på cloudløsninger.
Artiklen er ældre end 30 dage

Mens forhandlingerne om skilsmissen mellem Storbritannien og EU fortsat befinder sig i sin spæde første runde, venter danske virksomheder i spænding. Faktisk i så stor spænding, at de største firmaer i landet sætter digitaliseringsprojekter på pause eller nedlægger dem på grund af usikkerheden, der omsvøber Brexit.

Nye jobtilbud hver uge. Tjek de nyeste opslag på Jobfinder.

Det viser en ny rapport, som Interoute, som er cloud- og infrastrukturserviceleverandør, står bag. De ukendte konsekvenser af separationen mellem Storbritannien og fastlandet betyder, at hele 57 pct. af de adspurgte firmaer har aflivet eller stoppet store digitaliseringsprojekter. Samtidig er næsten halvdelen nervøse for at binde sig til langsigtede it-projekter.

»Storbritannien er en af de største økonomier i EU og et vigtigt eksportmarked for danske virksomheder. Men de kommende handelsaftaler og potentielle lovændringer mellem parterne kan få alvorlige konsekvenser for mulighederne for eksport,« forklarer Søren Petersen, managing director for Interoute i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tjek de nyeste opslag, hvor virksomheder søger cloudspecialister.

Det er særligt risikoen for forandringer i forhold til den frie færden af arbejdskraft og potentielle tariffer, som gør det sværere for danske firmaer at konkurrere på pris, der får virksomheder til at holde igen.

Vente-strategi kan både være godt og skidt

Den afventende facon kan imidlertid få negative følger, pointerer Søren Petersen.

»Man må håbe, at vi ikke sakker bagud i den digitale transformation, fordi vi udskyder projekter, mens vi er i konkurrence med de øvrige EU-lande,« uddyber han og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

It-virksomheder søger udviklere, specialister og ledere. Find det rette job for dig.

»Men modsat kan man også sige, at det er fornuftigt ikke at brage derudad og investere en masse penge i digitaliseringsprojekter, som ikke vil kunne bruges på den anden side af Brexit.«

Da ingen nationer har forladt den europæiske union før, er følgerne umulige at forudsige.

Brexit skubber cloudløsninger fremad

Men danske virksomheder sidder ikke bare og venter på, at Brexit-aftalen bliver afklaret.

I stedet fokuserer de på at skabe en it-infrastruktur, som tilbyder fleksibilitet, når følgerne af Brexit bliver en realitet.

Cloudløsninger er således blevet mere populære blandt de største danske firmaer, som i stedet for at fastlænke sig til en bestemt it-infrastruktur vælger skyen for at styrke omstillingsevnen.

Behov for dygtige folk inden for business og management. Find dit næste job.

»Ved at satse på cloud’en er virksomhederne klar til at eksekvere hurtigt uanset de kommende ændringer som følge af Brexit. Skyløsninger sikrer en omstillingsparat infrastruktur,« fremhæver lederen fra Interoute.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Satsningen på skyen kan ses som en nødvendighed med de potentielle ændringer efter et Brexit og ligeledes persondataloven, der træder i kraft til maj 2018. Det er dog kun 37 pct., som gennemfører cloudløsninger på grund af EU’s forordning.

Rådgivere og konsulenter er eftertragtede i flere firmaer. Find dit drømmejob.

Flertallet af danske firmaer forventer, at Brexit giver nye forretningsmuligheder. De danske firmaer, som har deltaget i undersøgelsen, er hovedsageligt børsnoterede C20-virksomheder, hvor man har henvendt sig til beslutningstagerne i firmaerne.

Tidligere på året skrev britiske medier, hvordan virksomheder i Storbritannien også frygter for forandringerne og ligeledes holder igen med langtidsinvesteringer i it. Men også de britiske firmaer satser på cloudløsninger for at være fleksible, når Brexit bliver ført ud i livet.

Artiklen er en genudgivelse (udgivet første gang 13. december 2017).

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger