Brasilien bestiller 694 km rør hos NKT

694 km fleksible rør. Så stor er ordren, som NKT Flexibles har indgået med det brasilianske olieselskab Petrobras. Det skriver selskabets ene ejer, NKT Holding, i en fondsbørsmeddelelse.

Hvis Petrobras udnytter hele aftalen, har den en værdi af 9,7 mia. kr for NKT Flexibles, men mindst 50 procent af rammeaftalen er allerede garanteret.

»Dette er NKT-koncernens største kontrakt nogensinde og den er en af hjørnestenene i realiseringen af NKT's strategiplan 2011-2015 'Powered by NKT. Med denne aftale cementerer NKT Flexibles sin position blandt de førende producenter i industrien,« siger administrerende direktør for NKT Holding Thomas Hofman-Bang i fondsbørsmeddelelsen.

De fleksible rør skal kunne installeres på dybder ned til 2.000 meter under havoverfladen. Desuden indeholder rammeaftalen leverancer af fleksible riser-systemer, jumper sektioner og tilbehør til at installere systemerne.

De første to års produktion skal laves på NKT Flexibles fabrik i Kalundborg, men samtidig sætter virksomheden gang i byggeriet af en fabrik i Brasilien. Den får en årlig produktionskapacitet på 250 km rør og ventes klar til produktion i midten af 2013. Fabrikken vil give NKT Flexibles helt nye muligheder i Brasiliens boomende offshoresektor, mener NKT Flexibles administrerende direktør Michael C. Hjorth.

»Denne vigtige kontrakt er et bevis på vores langsigtede partnerskabsstrategi med Petrobras og afspejler det gode samarbejde der er udviklet mellem parterne i løbet af den første rammeaftale. Med etablering af en lokal brasiliansk fabrik til produktion af fleksible rør, vil vi være i stand til yderligere at styrke vores gode forbindelser til Petrobras, såvel som til andre aktører, der har aktiviteter på den brasilianske kontinentalsokkel. Dette vil yderligere konsolidere vores position som en vigtig bidragsyder til den fortsatte udvikling af den brasilianske offshore olie & gas-sektor.«

Dokumentation

Læs fondsbørsmeddelelsen fra NKT Holding

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Tilgiv min åbenlyse uvidenhed... Hvad er det for rør? 9.7 mia for "bare" 700km rør. Javist skal de ligge på 2km's dybde men det virker bare helt vildt dyrt.

Nogen der måske kan forklare? (Er bare lidt nysgerrig :) )

Venlig hilsen

Bjørn Dirchsen

  • 0
  • 0

Det er API 17 J rør, der består af forskellige lag af stål og polymerer.

Materialer er fx polyamid-11 (PA-11 aka nylon), polyvinyldiflourid (PVDF), højstyrkestål, superduplex stål, duplex stål, AISI-304L stål(aka "rustfrit stål"), mv.

Som perspektiv på prisen er typiske materialepriser for stål og polymerer i runde tal 10-150kr/kg. Bruger man 20kr/kg til at sjusse lidt og er rørvægten i størrelsesordenen fra 100-200 kg/m, vil det samlede råvareindhold være mellem 1.3-2.6 mia DKK.

Se også: http://www.nktflexibles.com/en/Products+an...

samt: http://www.nktflexibles.com/NR/rdonlyres/7...

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten