Branson vil flyve mennesker ud i rummet inden nytår

Illustration: Virgin Galactic

Et rumkapløb udspiller sig for tiden mellem de to førende kandidater til at sende turister i rummet, firmaet Blue Origin og Virgin Galactic.

Blue Origin har allerede gennemført ni ubemandede flyvninger med raketten New Shepard og har planer om en bemandet flyvning i starten af 2019. Men Virgins grundlægger, milliardæren Richard Branson, har nu meldt ud, at hans rumfly USS Unity bliver det første til at sende mennesker op over karman-linjen på 100 kilometer, grænsen til rummet.

»Vi vil være i rummet inden for uger, ikke måneder,« lød det for nylig fra Richard Branson i et interview med tv-stationen CNBC, hvor Branson også fortæller, at han er i fuld gang med astronauttræning, herunder fitness- og centrifugetræning. Selv regner han nemlig med at tage med på turen inden april næste år, når testpiloterne i USS Unity har haft en serie af vellykkede flyvninger.

»Jeg har ikke tilladelse til at flyve med, før testpiloterne har taget turen et par gange. Jeg ville elske at have været med på denne første tur, men piloterne er utroligt modige mennesker,« siger Richard Branson til CNBC.

Se USS Unitys tredje flyvning

Virgin Galactic har arbejdet hurtigt på at gøre det nye rumfly USS Unity klar efter uheldet i 2014 med det tidligere rumfly USS Enterprise, hvor den ene pilot omkom.

USS Unity har på nuværende tidspunkt gennemført tre flyvninger med tændt raketmotor, der har sendt flyet op til 52 kilometers højde og en hastighed på Mach 2,47 i juli i år.

En tur med USS Unity kommer til at koste 1,6 mio kroner, men Richard Branson forventer, at prisen vil falde over det kommende årti til et sted mellem 250.000 og 330.000 kroner.

Ifølge Richard Branson har 600 personer skrevet sig op til en tur med USS Unity, og flere er på en venteliste, så milliardæren er overbevist om, at rumturisme vil være en god forretning:

»Hvis jeg står i et rum med ti mennesker, så vil otte af dem gerne tage turen ud i rummet, hvis de har råd,« siger han til CNBC.