Brandfarlige MacBook-computere må ikke længere medbringes på amerikanske fly
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Brandfarlige MacBook-computere må ikke længere medbringes på amerikanske fly

Illustration: SounderBruce / Wikimedia Commons

Den amerikanske flymyndighed Federal Aviation Administration (FAA) forbyder nu passagerer på amerikanske kommercielle fly at medbringe visse typer Macbook-computere af frygt for, at computeren kan gå i brand under flyvningen.

Det sker, efter at Apple har advaret den amerikanske flymyndighed om, at batteriet i nogle MacBook Pro-computere kan bryde i brand under almen anvendelse. Det skriver Bloomberg.com.

Modellen, der kan have et brandfarligt batteri, er 15-tommers MacBook Pro-computere solgt mellem september 2015 og februar 2017. Apple begyndte at tilbagekalde modellen tilbage i juni i år, og FAA forbyder dermed amerikanske flyselskaber at medbringe den bærbare MacBook-model om bord på både kommercielle fly og fragtfly.

Ifølge Bloomberg.com skulle der angiveligt være solgt 432.000 enheder i USA med de potentielt brandfarlige batterier.

Læs også: Ny hovedpine for Boeing: Piloter opdager "katastrofal fejl" i 737 Max

Andetsteds har det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur ligeledes udstedt en advarsel omkring den bærbare model med det potentielt brandfarlige batteri. Advarslen blev udstedt tidligere i august i år, men i stedet for et forbud mod MacBook-modellen har det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur opfordret flyselskaber, der opererer i Europa, til at bede deres passagerer om at slukke for computeren under flyvningen, skulle de have den berørte computer med om bord.

En talsperson fra det tysk-engelske flyselskab TUI Group Airlines fortæller Bloomberg.com, at selskabet vil informere om brandfaren ved den aktuelle MacBook-model både ved gaten og før flyets afgang.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten