Status

  • Ing.dk er under ombygning - vi er tilbage mandag med nyt udseende. Henover weekenden er alt vores indhold åbent, men man kan ikke logge ind og debattere.

Brandfare udskyder igen åbningen af Berlins nye lufthavn

Blot tre uger før Berlin-Brandenburg Airport Willy Brandt - Berlins nye lufthavn - skulle åbne dørene for de første passagerer, er den officielle åbning blevet udskudt på ubestemt tid. Årsagen er, at lufthavnen har store problemer med brandsikkerheden.

Lufthavnens direktør, Rainer Schwarz, fortæller ifølge den tyske avis Der Spiegel, at en ny dato for åbningen, der var sat til den 3. juni, vil blive fastsat til 'efter sommerferien'. Berlins borgmester, Klaus Wowerit, fortæller ifølge den tyske avis Der Spiegel, at åbningen risikerer at blive skubbet til engang sidst i august.

Problemet skulle være lufthavnens system til brandbeskyttelse. Det har ikke bestået de seneste prøver, og Rainer Schwarz fortæller, at der nu skal yderligere prøver til, før man kan garantere, at systemet fungerer tilfredsstillende.

Udmeldingen kommer blot to uger efter, at lufthavnen forsikrede om, at sikkerhedsudstyret ville blive godkendt. Det vækker harme hos politikere i og omkring Berlin.

»Det er ikke en god dag for Berlin-Brandenburg-lufthavnen, for beboerne i Berlin og omegn eller for de mange mennesker, der besøger vores område,« lyder det fra Klaus Wowerit.

»Jeg lægger ikke tvivl på, at jeg er rasende. Det her kommer som en ubehagelig overraskelse,« siger Matthias Platzeck, ministerpræsident i delstaten Brandenburg, som ligger rundt om Berlin, til Der Spiegel.

Han forlanger, at lufthavnens direktion får fastlagt en ny åbningsdato senest på mandag.

Flere problemer kan eksistere

Berlin-Brandenburg Airport Willy Brandt er et prestigeprojekt til en samlet pris på 2,5 milliarder euro. Når den åbner, vil den erstatte både lufthavnen Schönefeld og Tegel. Det var oprindelig meningen, at den skulle være åbnet i november 2011, men åbningen blev udskudt i seks måneder på grund af problemer med lufthavnsterminalerne.

Den nye udskydelse af åbningen ligner en stor økonomisk bet for en række flyselskaber. Direktøren for lavprisselskabet Air Berlin, Hartmut Mehdorn, siger til Der Spiegel, at det kommer til at koste hans firma 'uberegnelige ekstraomkostninger', at lufthavnen ikke åbner til tiden.

De ekstra omkostninger skyldes blandt andet de logistiske omkostninger, der vil være ved at flytte en lang række planlagte flyvninger til Schönefeld og Tegel, der samtidig ikke har kapacitet til at rumme de ekstra afgange, som flyselskaberne regnede med at kunne gennemføre fra den nye lufthavn. Derfor må en række planlagte afgange i juni og fremefter aflyses.

Tysklands største luftfartselskab, Luthansa, stiller sig ifølge hjemmesiden Aviantionweek.com tvivlende over for, at brandsikkerheden er det eneste problem, den nye lufthavn kæmper med.

Unavngivne kilder i flyselskabet fortæller, at der er en generel bekymring blandt flyskaberne i forhold til tilstanden af check-in-faciliteterne.

På sigt er det meningen at den nye lufthavn skal tage kampen op med de to største tyske lufthavne, Frankfurt og München. Ambitionen er, at der årligt skal være 45 millioner passagerer, som benytter lufthavnen.

I dag passerer sammenlagt 24 millioner passagerer om året igennem lufthavnene Schönefeld og Tegel.

Dokumentation

Artikel i Aviation Week

Emner : Fly
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Hvad er dog Brandenburgregionen for noget? - En lokal afdeling af Forbundslandet Brandenburg? Og denne guvernør? - Googler man Matthias Platzeck, ja så får man at vide, at han er ministerpræsident i Forbundslandet Brandenburg. Ikke et ord om nogen guvernørpost!

  • 0
  • 0

Hvis du klikker på journalistens navn i toppen af artiklen kan du skrive en mail til ham med forslag til rettelser. Det bliver de normalt glade for, for de forsøger jo ikke at sprede falske informationer med vilje. :)

Men så mister man selvfølgelig muligheden for at udstille sin store viden overfor de andre debattører!

  • 0
  • 0

Det er tragisk at danske medier ikke af sig selv kan rapportere korrekt om forhold i vort nærmeste landfaste naboland, Tyskland. Eller ved, at landet er opdelt i delstater eller forbundslande.

Tilsyneladende er danske journalister kun uddannet til at skrive af efter amerikanske nyhedsbureauer, der så har kaldt ham en guvernør. Endnu mere tragisk at man ikke har 30 sekunder til at checke på google. Når man nu har så travlt med at påpege DSBs mangler.

Derfor er Hennings kommentar relevant. Og så siges det, at Berlin er danskernes pt. storbyrejsemål nr. 1.

PS. Hvad mon guvernøren i Århus regionen hedder?

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten