Brandfare: Tusindvis af Lenovo-Thinkpads tilbagekaldes

En løs skrue kan give risiko for brand i batteriet på Lenovos populære Thinkpad X1 Carbon Illustration: Lenovo

Den er blevet hyldet som en af de bedste bærbare computere til en fornuftig pris. Men nu har en løs skrue givet kinesiske Lenovo alvorlige problemer med Thinkpad X1 Carbon 5th Generation. I tre tilfælde har en løs skrue nemlig været skyld i overophedning.

»Lenovo har modtaget tre kundeindberetninger på verdensplan om en overophedning relateret til en løs skrue, som har resulteret i skader på kundernes bærbare. Lenovo har ikke modtaget nogen indberetninger om skade på personer eller andre ejendele end selve de bærbare computere,« skriver Lenovo i en meddelelse.

Problemet er ifølge Lenovo begrænset til modellen ThinkPad X1 Carbon 5th Generation, som er fremstillet i perioden mellem december 2016 og oktober 2017.

Ifølge Lenovo er det kun modellen ThinkPad X1 Carbon 5th Generation, fremstillet i mellem december 2016 og oktober 2017, der er ramt af fejlen. Illustration: Lenovo

I USA har US Consumer Product Safety Commission vurderet, at der er solgt omkring 78.000 af denne model i USA og 5.500 i Canada.

Det er ikke kun Lenovo der har udfordringer med brandfarligt hardware.

I januar i år har HP tilbagekaldt over 50.000 bærbare computere på grund af defekte batterier, der også var brandfarlige, og året før måtte HP også tilbagekalde over 100.000 bærbare af samme årsag.

I 2016 var Samsung tvunget til at tilbagekalde over en million Galaxy Note smartphones på grund af brandfare. Her har de genopladelige lithium-batterier været genstand for kritik af overophedning og eksplosionsfare.

Læs også: Overophedet battericelle skyld i eksploderende mobiltelefoner

Læs også: Samsungs skandale-mobil røber generelt problem med lithium-batterier

Lenovo har oprettet en side, hvor forbrugere kan se om deres bærbare computer er blandt dem, der har en skrue løs.

Opdateret 8. februar:

Lenovo Danmark oplyser til Computerworld at omfanget af tilbagekaldelser er vokset til omkring 300.000.

»I samarbejde med relevante EU-myndigheder tilbagekalder Lenovo frivilligt omkring 300.000 ThinkPad X1 Carbon 5. generations bærbare computere (cirka 5.414 i Danmark), der er produceret mellem december 2016 og oktober 2017,« oplyser selskabet.

Emner : Batterier