Brandfare: Apple tilbagekalder MacBook Pro-computere

Illustration: Apple

Den amerikanske teknologigigant Apple er havnet i alvorlige batteriproblemer med en stribe 15” MacBook Pro-computere med Retina-skærm, som er solgt i perioden mellem september 2015 og februar 2017.

Batteriet kan nemlig overophede og risikerer derfor at bryde i brand. Præcist hvad der er årsagen til brandfaren, og hvordan Apple har fundet frem til brandfaren er ukendt, ligesom det er uvist hvor mange MacBook Pro-computere der er tale om. Apple oplyser, at der er tale om et 'et begrænset antal' fra 'en ældre generation.'

Det er også uklart, hvem der faktisk fremstiller de pågældende batterier til Apples MacBook Pro-serie. I 2012 blev Samsung angiveligt droppet af Apple til fordel for de to kinesiske batterileverandører Amperex Technology Limited og Tianjin Lishen Battery.

Læs også: Skorstensisolering slukker batteri-brande

Gentagne batteriproblemer

Ved hjælp af computerens serienummer kan man se om ens computer er blandt de brandfarlige computere på en side som Apple har oprettet til formålet. Er det tilfældet, vil Apple sende computeren til reparation. Ramte brugere vil skulle undvære deres MacBook-computer i op til to uger. Så lang tid vil det nemlig tage Apple at undersøge og reparere de ramte computere, lyder estimatet.

Det er langt fra en sjældenhed, at computerproducenter har problemer med batterierne. Sidste år måtte Apple tilbagekalde en stribe 13" MacBook Pro-modeller på grund af batteri-problemer. Det er ikke langt fra kun Apple, der bøvler med batterier i bærbare computere de seneste år.

Kinesiske Lenovo måtte i februar tilbagekalde op mod 100.000 Lenovo-Thinkpads fordi en skrue var løs, som risikerede at forårsage brand i batteriet.

Læs også: Brandfare: Tusindvis af Lenovo-Thinkpads tilbagekaldes

Måneden før var det HP, der tilbagekaldte over 50.000 bærbare computere på grund af defekte batterier, der også var brandfarlige, og året før det, måtte HP også tilbagekalde over 100.000 bærbare af samme årsag.

Læs også: Kronik: Vi mangler klare brandregler for lithium-ion-batterier

Emner : Batterier