Brand satte dansk silicium-produktion i stå

Siliciumfabrikken Topsil i Frederikssund måtte fredag formiddag evakueres på grund af en mindre brand i en produktionsbygning.

»En person blev sendt på hospitalet for at få tjekket lungerne, men ingen ser ud til at være kommet til skade. Vi mister formentlig et døgns produktion af silicium på grund af afbrydelsen og oprydningen efter branden,« fortæller administrerende direktør Keld Lindegaard Andersen.

Han vil ikke oplyse værdien af den eventuelt mistede produktion. I Topsils seneste kvartalsregnskab blev omsætningen dog angivet til 66 millioner kroner. Det giver en omsætning på en million kroner om dagen, såfremt der ikke er noget weekendarbejde.

Det var nemt nok for brandvæsenet at slukke ilden på siliciumfabrikken Topsil. Men branden kommer til at koste en dags produktion. (Foto: Das Büro) Illustration: Das Büro

Branden skyldes formentlig en igangværende taglægning på produktionsbygningen, og brandvæsenet havde ikke nogen problemer med at slukke ilden.

Topsil leverer float zone silicium og teknologi til det krystallinske solcellemarked. Med float zone silicium er solcelleproducenterne i stand til at opnå en højere effektivitet, og kan producere celler med lavere livscyklus-omkostninger i forhold til andre siliciummaterialer.