Brand på svensk atomkraftværk

13. juni 2013 kl. 07:49
B.dk: En mindre opstod onsdag morgen på atomkraftværket Ringhals tæt på Gøteborg, der så sent som tirsdag fik ophævet et skærpet tilsyn fra myndighederne.
Artiklen er ældre end 30 dage

Onsdag morgen klokken 8.45 opstod en mindre brand omkring en højtryksturbine på Ringhals-atomkraftværket, der ligger syd for Gøteborg.

Ifølge redningstjenestens indsatsleder fik brandvæsenet hurtigt branden, der stammede fra olie, der lækkede under et isoleringsrør, under kontrol.

Men i forlængelse af episoden peger Greenpeace på det ironiske i, at strålesikkerhedsmyndighederne i Sverige så sent som tirsdag ophævede et skærpet tilsyn med atomkraftværket, som det havde været underlagt siden 2009 på grund af flere sikkerhedsfejl.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Hverken Ringhals-værket eller sikkerhedsmyndighederne lader til at have kontrol over de vedvarende problemer på atomkraftværket. Så i stedet for at diskutere en forlængelse af levetiden på de pensionsmodne reaktorer, bør regeringen og miljøminister Lena Ek lade sikkerheden komme først og beslutte, at de risikable reaktorer sættes ud af drift,« siger Rolf Lindahl fra Greenpeace.

Turbinen er blevet demonteret, så brandårsagen kan blive undersøgt nærmere. Reaktor 1 på Ringhals-værket kører på grund af branden i øjeblikket på halv kraft.

Læs mere på B.dk.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger