Brand i transformerstation lagde store danske servere ned

Klokken 19.15 torsdag aften udbrød der brand i en af Dongs transformerstationer ved datacentret Interxion i Ballerup. Transformerstationen, der står på Interxions område, er en af flere, som forsyner de mange servere med strøm.

Cirka halvdelen af kunderne mistede derfor strømmen til deres servere, selv om selve datacentret ikke blev ramt af flammerne.

Flere danske netsider blev lagt ned. Hvilke vil Interxion ikke oplyse, fordi kunderne i mange tilfælde kræver fortrolighed skrevet ind i kontrakterne, oplyser kommunikationskonsulent Per Henriksen.

Ifølge Ingeniørens it-medie, Version2, gælder det blandt andre DK-Hostmaster, Krak, A.P. Møller-Mærsk og Novo Nordisk. Desuden skriver Computerworld selv, at computerworld.dk var nede.

Ifølge Interxion fik branden også forsyningsledningerne fra den anden transformerstation til datacentret til fejle. Det betød, at kompressorerne til køleanlægget ikke ville starte. Cirkulationspumperne kørte dog, og de resterende servere blev derfor kølet med vand fra store reservebassiner.

Ifølge administrerende direktør Peder Bank, Interxion, sidder den strømtavle, der leverer strøm til nødstrømsanlægget, meget tæt på transformerstationen, der brændte. Derfor startede nødstrømsanlægget til den ene halvdel af serverne ikke, og først klokken 2.45 i nat kom serverne op at køre igen.

Interxion vil ikke udtale sig om årsagen til branden i transformerstationen, men afventer en undersøgelse fra Dong.

Peter Bank oplyser, at transformerstationerne er placeret længere fra infrastrukturen til de seneste datacentre, som Interxion har opført.

Alligevel er nedbruddet i nat tilstrækkeligt slemt for en virksomhed, der slår sig op på maksimal oppetid, til, at Interxion vil gennemføre den helt store undersøgelse af forløbet. Det skal klarlægge, om der er grund til at ændre opbygningen af strømforsyningen til alle firmaets 22 europæiske datacentre.

Interxion kalder sig selv udbyder af co-location, på dansk samhusning. Virksomheden har forbindelse til flere store teleleverandører med kraftige datalinjer, og kunderne driver selv de servere i datacentret. Interxion sørger derimod for, at alle de ydre rammer er på plads.

Emner : Datalagring