Brancheforening for Open Source på vej

En række Open Source leverandører vil slutte sig sammen i et branchesamarbejde for at kunne tilbyde store offentlige it-projekter.

»Vores ambition er helt klar: Vi vil være i stand til sammen at byde på større opgaver – herunder offentlige – inden for en overskuelig fremtid. Og det er kommet bag på os, at ideen om at organisere os i en forening har så stor klangbund,« siger siger initiativtagerne Peter Christensen, catpipe Systems ApS, og Morten Kjærsgaard, Magenta ApS, ifølge en pressemeddelelse.

Den positive reaktion kommer efter et møde i går, hvor en række leverandører af Open Source software holdt et møde for at sondere mulighederne for at indgå et formelt samarbejde.

Værdigrundlag skal udarbejdes

I de kommende uger vil initiativtagerne udarbejde et værdigrundlag for et samarbejde. Open Source leverandørerne mener selv, at de er stærke på it-markedet, fordi de er vant til at kunne tilpasse sig kundebehov og samarbejde med hinanden om samlede løsninger. Det er en forudsætningen for succes, når man arbejder med åbne systemer, påpeger Open Source leverandørerne.

I dag døjer leverandørerne af fri software ifølge dem selv med, at det ikke får vi ikke mulighed for at byde på de større opgaver. Problemet er, at de er for svage, når de står alene. Og mange kunders tvivl på Open Source produkterne tynger også.

Men med udviklingen af Linux og andre Open Source systemer burde skepsisen være historie, lyder det fra Open Source leverandørerne.

Det nye samarbejder overvejer også en kollektiv indmeldelse i en af de eksisterende it-brancheorganisationer.

.