Bramsen ny transportminister, Bødskov ny forsvarsminister

Morten Bødskov, Trine Bramsen og Jeppe Bruus. Illustration: Folketinget.dk

Den hidtidige forsvarsminister Trine Bramsen overtager posten som transportminister efter Benny Engelbrecht, der torsdag aften valgte at trække sig som minister efter, at en række artikler i Ingeniøren har vist, at han under forhandlinger sidste år tilbageholdt oplysninger om CO2-udledning fra anlægsarbejder, og han ydermere oplyste til Folketingets partier, at beregningerne ikke fandtes.

Læs også: Efter Ingeniørens afsløring: Benny Engelbrecht færdig som transportminister

Hans afgang udløser en mindre ministerrokade, hvor forsvarsminister Trine Bramsen, der heller ikke har haft en heldig hånd med sit ministerium, træder ind som minister for transport og samtidig bliver minister for ligestilling, da området overføres fra Beskæftigelsesministeriet til Transportministeriet. Som en følge af den overflytning vil Peter Hummelgård fremover være beskæftigelsesminister i stedet for minister og beskæftigelse og ligestilling.

Læs også: Eksperter gennemhuller ministerforklaring: Usikre CO2-udregninger kunne sagtens udleveres

Skatteminister Morten Bødskov flyttes over i Bramsens kontor som forsvarsminister og som skatteminister udnævnes medlem af folketinget og politisk ordfører for S, Jeppe Bruus. Han har tidligere været kommunikationschef i Skatteministeriet fra 2016-2018.

Ministeroverdragelsen i Skatteministeriet finder sted kl. 14. fredag, mens overdragelsen i Transportministeriet og Forsvarsministeriet vil ske ved senere lejlighed.

Læs også: Leder: Politikere larmer over ministers fortielser - men deler de selv en del af ansvaret?

Morten Bødskov fortsætter som medlem af regeringens koordinationsudvalg, som foruden Bødskov består af statsministeren, finansministeren, udenrigsministeren og justitsministeren.

De nye ministre er ved at blive præsenteret for Dronningen, mens Benny Engelbrecht er i afskedsaudiens senere i dag.

Emner : CO2
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Et spind af hemmelige sandheder. Den nu forhenværende transportminister har ikke oplyst om Co2 regnskaberne – prisen er, at han må gå som minister. Når man alene ser på, de oplysninger, der er tilbageholdt på projekter som Hovedstadens Letbane, Lynetteholm projektet eller Frederikssundsvej letbanen, så er der stof nok til at sætte adskillige alvorligt spørgsmålstegn.

 • 13
 • 6

....er det noget der optræder i Extra Bladet?

Det er ikke let at styre et søværn, hvis fregat tager formodede pirater til fange, uden at vide hvordan de skal håndteres....

 • 2
 • 10

Det er politikerne, bla. ministeren, som har sendt skibet afsted uden de fornødne aftaler til håndtering af pågrebne pirater.

Den logiske følge må så være, at ingen skulle pågribes, og det burde - om ikke besætningen - så nogen højere oppe i systemet vide. De havde jo gummibåde med påhængsmotor med til netop at returnere de formodede pirater til kysten...

 • 2
 • 11

Så blev fru "sokke-gate" flyttet endnu en gang, efter igen at have fremmedgjort hele sit resortområde.

Vi er åbenbart flere der husker på det. Må indrømme at jeg også spekulede på at hvis man konstaterer at en minister måske som person ikke er velegnet som minister, så er det lidt spøjst at man så bare prøver igen i et lidt mindre vigtigt ministerium.

Platon gør i Staten opmærksom på at ikke alle mennesker er af sådan en karakter at man bør give dem magt. Mit indtryk er at grækerne med alle deres små stater dengang havde problematikkerne inde på nært hold.

 • 11
 • 0

Vi er åbenbart flere der husker på det. Må indrømme at jeg også spekulede på at hvis man konstaterer at en minister måske som person ikke er velegnet som minister, så er det lidt spøjst at man så bare prøver igen i et lidt mindre vigtigt ministerium.

Det har stort set altid været sådan at der har været sådan en slags stoleleg fsva. transportministeriet, og givet det til den mindst begavede kandidat.

Nu har man så ramt et nyt lavpunkt.

 • 7
 • 1

Et spind af hemmelige sandheder. Den nu forhenværende transportminister har ikke oplyst om Co2 regnskaberne – prisen er, at han må gå som minister. Når man alene ser på, de oplysninger, der er tilbageholdt på projekter som Hovedstadens Letbane, Lynetteholm projektet eller Frederikssundsvej letbanen, så er der stof nok til at sætte adskillige alvorligt spørgsmålstegn.

Nu er der ikke tilbageholdt oplysninger om hovedstadens letbane, skønt Lisa og de øvrige konservative i Lyngby har haft et horn i siden på den længe (nej, den koster ikke 20 mia, broen over Buddingevej er stadigvæk ikke styrtet sammen, ja: Den ER væsentlig hurtigere end de nuværende busser...) I VVM fra 2015 står der at anlæg forventes at medføre en samlet CO2 udledning på 187.000 tons. Der står også at det svarer til 24000 husstandes udledning i et år. Det er meget lidt. Det kan også sammenlignes med elbusser: Her bruger en 18m bus i hele træskolængder det dobbelte pr kørt km. For ring 3 svarer anlæg til ca dobbelt op på elregningen over 50 år, altså ca som for bussen. Men så har du ikke fået en meter busbane endnu. Eller et batteri. Det kan også sammenlignes med transportsektorens samlede årlige udledning (13 mio tons). . Da svarer det samlede byggeri til små 5 dage i alt. Helt fint at være imod, men ubegavet at fremføre tåbeligheder og andre konspirationsteorier...

 • 13
 • 1

IT-incels er stadig vrede

Hvor er det ærgerligt, at Bob Glitters fremragende side Bitterblog er taget ned.

Han gav Bramsen tørt på, og forklarede præcist hvorfor hendes veninder, efter at have kastet sig i grams for stribevis af badboys mens de stadig var unge og normalvægtige, ikke på nogen måde er attraktive for vellønnede IT-folk, når de som 30+årige med et par børn eller 3, med 7-8 tatoverede fædre, søger en stabil mand.

https://www.bitterblog.dk/2013/08/knuzz-tr...

"Nu har jeg og mine veninder kneppet os igennem den ene smarte alfaidiot efter den anden og omsider fattet, at der ikke er fremtid og penge i dem. Så hvorfor ændrer I med pengene og fremtiden og intelligensen jer så ikke, så I kommer til at ligne den smarte alfaidiot lidt og tilfredsstiller mine barnlige, overfladiske krav, så mit liv og mine prioriteter igen-igen kan komme i centrum?"

 • 4
 • 2

Hvad var det lige, at fru Bramsen sagde ??

"De, som føler sig krænkede, kan sætte sig ud på bænken, spise en is og nyde det gode vejr" (eller noget i dén stil)

Der kan GODT nok spares penge på #metoo sager, advokater, erstatninger etc. med dén holdning..

"Lyse tider" for ligestillingen forude...

 • 4
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten