Brætspil: Flygt fra templet eller alle dør

I Escape handler det om at opdage nye rum i templet og løsne forbandelserne i dem for at nå udgangen. Illustration: Mie Stage
Escape er udviklet af norske Kristian Amundsen Østby, som har vundet flere priser for værket og har udviklet flere adventure-spil. Illustration: Bergsala Enigma

Escape - The curse of the temple er et spil, hvor det skal gå hurtigt. Meget hurtigt. For man har ti minutter til at opdage en hel stak nye rum, løse en række opgaver og komme ud, inden templet styrter sammen. Og det handler ikke om at komme først - man arbejder som hold, så har man ikke fået sine medspillere med ud, så har alle tabt!

Der er to versioner af spillet: Grundspillet og en udvidet version, som indeholder yderligere udfordringer, men også mere hjælp undervejs i form af bonuskort.

Alle mand på startfeltet med to rum at starte flugten fra. Illustration: Mie Stage

I korte træk går spillet ud på, at alle deltagere skal bevæge sig fra startfeltet ud i templets øvrige rum, som bliver 'opdaget', når man slår bestemte kombinationer af symboler med sine fem terninger.

Læs også: Brætspil: Takenoko - Find din indre gartner og skruppelløse panda frem

Lydspor driver spillet fremad

Hele spillet ledsages af et lydspor, som to gange undervejs påbyder spilleren at styrte tilbage til startfeltet, hvis ikke man vil undgå at miste terninger. Det er også lydsporet, der lader en vide, når de ti minutter er ved at være gået. Hvis man så ikke har fået hele holdet hen mod udgangen, er det ved at være sidste udkald.

Og det med at samarbejde undervejs skal man tage seriøst, fandt vi ud af. I de første par spil fordelte vi os og skyndte os at åbne hver vores rum, så det kunne gå hurtigt. Men først da vi begyndte at bevæge os i samme retning, lykkedes det os rent faktisk at slippe ud.

Man kan nemlig slet ikke hjælpe hinanden, hvis man ikke står i samme rum. Slår man uheldige terninger, kan man risikere at strande i hver sin ende af templet.

I den udvidede version kan man risikere at miste en af terningerne, og så skal man slå tre nøgler for at få den tilbage. Illustration: Mie Stage

Læs også: Brætspil: Geek Out! Det ultimative nørdespil

Så der er ikke megen håneret at vinde. Men der kan high-fives til sidst, hvis man kan holde samling på tropperne, være meddelsom undervejs og så ellers bare holde tempoet højt!

Læs også: Julespil med skrald, kugler og detektiver

Spillets action-niveau giver gode anmelderstjerner. Men afslappet hygge om bordet kan man ikke sige, at det medbringer. Og det tæller for vores vedkommende lidt ned.

Spillet er stillet til rådighed af Bergsala Enigma.

Emner : Networking