Brækket foden? Tjek ny app og få hurtig hjælp
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Brækket foden? Tjek ny app og få hurtig hjælp

Når det tager fire timer at komme til på skadestuen i Odense, giver det god mening at sende tilskadekomne til Svendborg, hvor patienterne kan komme til med det samme.

Det synes at være gået op for Region Syddanmark, som har udviklet en smartphone-app, der viser, hvor travlt hver enkelt skadestue og skadeklinik har.

»Vi håber, det vil betyde, at flere borgere vælger at benytte sig af vores udmærkede skadeklinikker, hvor borgerne kan få hjælp til mindre skader, så vi på den måde kan aflaste skadestuerne og dermed sikre en generel kortere ventetid« siger fortæller formanden for regionsrådet, Carl Holst (V), ifølge DR.

På trods af det mindre teknologiske gennembrud på skadestuerne er det stadig personalet, der skal taste oplysninger om ventetider ind i app'en.

Og indtil videre er det kun i Syddanmark, systemet er taget i brug.

»Vi kan håbe på, at ideen vil brede sig til resten af landet, så danskerne altid - uanset hvor de befinder sig - kan holde sig opdateret om, hvor de hurtigst muligt kan få akut hjælp,« siger Carl Holst.

Den nye app giver desuden også rutevejledning.

Læs mere her

Emner : Software
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Selvfølgelig er app'en udviklet af en enkelt region til denne regions hospitaler, i stedet for et samarbejde på tværs af regionerne så man både sparede penge i udvikling og fik en meget bedre app ud af det!

 • 0
 • 0

Øhhh Bad command or filename.

Det må da hedde Brækket fod?, eller Brækkede foden?.

Førstnævnte passer bedst til artiklen. mvh, Erik.

 • 0
 • 0

Ja Det var også det første jeg studsede over..

Men det tager vel ikke så pokkers længe at tilføje resten.. Appen skal jo bare vide hvor den skal trække data fra..

Da jeg fornyelig væltede på cykel og i den grad havde brug for at komme et sted hen hvor de kan sy, var jeg da glad for at der var nogen der vidste hvor sådan noget lå henne.

Så Ja der er også brug for den i region hovedstaden.

Helt generelt... Så få lukket de regioner kan virkelig ikke se hvad de skal bruges til.. Det er bare mere administrativt navlepilleri..!

 • 0
 • 0

Du lagde ikke mærke til at der stod:

"»Vi kan håbe på, at ideen vil brede sig til resten af landet, så danskerne altid - uanset hvor de befinder sig - kan holde sig opdateret om, hvor de hurtigst muligt kan få akut hjælp,« siger Carl Holst."

Region Syddanmark har udviklet appen fordi de så et behov. Der er da ingen grund til at øge bureaukratiet ved at spørge alle regionerne om de vil være med, for at bruge et års planlægning på at lave appen? Ved at én region tog sig af at lave appen var der en reduceret mængde papirnusseri involveret. Hvis andre regioner vil med, så skulle det vel ikke være svært.

Til Erik Bruus: Det er et underforstået spørgsmål: "(Har du) Brækket foden?"

 • 0
 • 0