BP vil genoptage udskældte dybhavsboringer
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

BP vil genoptage udskældte dybhavsboringer

Billederne af sidste års oliekatastrofe i Den Mexicanske Golf er stadig i frisk erindring, men nu synes BP tilsyneladende, at tiden er inde til at komme videre.

Borearbejdet ud for USA's kyst skal genoptages, og således har koncernen netop søgt de amerikanske myndigheder om tilladelse til at få gang i sine ti platforme igen. Det meddelte New York Times søndag med henvisning til to anonyme BP-kilder.

****For at få lov til at dybhavsbore allerede i juli har BP angiveligt lovet myndighederne, at de vil indføre sikkerhedskrav, der er endnu skrappere end dem, som regeringen har forlangt. Desuden får myndighederne mulighed for at inspicere platformene 24 timer i døgnet.

****## BBC: Myndigheder godkender plan
BP-kilderne understreger, at der endnu ikke foreligger nogen aftale om genoptagelsen. Men ifølge informationer, som branchekendere fra engelske BBC har fået fat i, har myndighederne allerede signaliseret, at BP vil få grønt lys.

Sidste måned udtalte BP's bestyrelsesformand Carl-Henric Svanberg på en konference, at oliekatastrofen i 2010 ikke er ensbetydende med, at dybhavsboring generelt er for risikabelt:

»Hvis vi lærer af ulykken, så ser jeg ingen grund til at droppe dybhavsområderne i fremtidig prospektering og produktion af olie,« sagde Svanberg.

Skal bore for at kunne betale gigantregninger

Andre olieselskaber i Den Mexicanske Golf har allerede fået lov til at genoptage boringer. Men en tilladelse til BP på nuværende tidspunkt anses alligevel for at være kontroversiel. Englænderne mangler nemlig stadig at betale store summer efter sidste års katastrofe - herunder betaling for oprydning, erstatninger og løbende sagsomkostninger. BP hævder dog, at koncernen bliver nødt til at genoptage boringerne for at kunne betale sine regninger.

Ved eksplosionen på boreplatformen "Deepwater Horizon" i april 2010 omkom 11 arbejdere, og det anslås, at godt 700 millioner liter olie slap ud i havet.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

...så gør man det ikke igen. BP må da være kvalificerede til at undgå uheld nu.

Det skrækkelige er at vi ikke skifter taktik. Vi vil bare ikke nøjes med at skulle være vegetarer allesammen og få energi fra bioethanol når vindmøller, vandværker og solceller står stille.

Vi vil hellere være vidende om risikoen og få det næsten gratis. Og hvis et atomværk smelter sammen hér eller man lukker 700 millioner olie ud i havet dér, så kan vi bare ryste på hovedet og skænke os lykkelige for at vi ikke er tæt på... det er ihvertfald ikke vores skyld.

Tja, hvis man ikke kærer sig om, hvor de ting man køber kommer fra, så synes jeg ikke at man kan sige sig fri.

  • 0
  • 0

Har man én gang fejlet...

...så gør man det ikke igen. BP må da være kvalificerede til at undgå uheld nu.

Iran, Libyen ...Hvem siger at det er "uheld"?

BP AND THE AXIS OF EVIL

Post categories: Back Stories

Adam Curtis | 18:56 UK time, Saturday, 19 June 2010

BP is accused of destroying the wildlife and coastline of America, but if you look back into history you find that BP did something even worse to America.

They gave the world Ayatollah Khomeini.

http://www.bbc.co.uk/blogs/adamcurtis/2010...

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten