BP placerer tryksensorer ved udslippet

Søndag indledte BP et forsøg på at måle, hvor meget olie der egentlig strømmer ud af den ulykkesramte boring i Den Mexicanske Golf.

Ved hjælp af robotstyrede miniubåde forsøger selskabet at placere sensorer inde i borehullet i et forsøg på at monitorere udslippet.

Robotterne skal indsætte tryksensorer gennem en ledning, der bruges til at indføre metanol - der fungerer som antifrostvæske - og ind i en opsamlingstragt, der er placeret over den ødelagte oliebrønd på havbunden, oplyser talsmand for BP David Nicholas.

BP siger, at selskabet først i sidste uge fik identificeret det nødvendige udstyr til monitoreringen og derefter fik de nødvendige godkendelser til operationen denne weekend. Sensorerne skulle ifølge planen være på plads tirsdag.

Presset har været stort på at få en bedre monitorering af olieudslippet, men ifølge selskabet har det ikke være muligt at placere sensorerne ved udslippet før arbejdet med at placere opsamlingstragten var gjort.

Forskere diskuterer stadig, hvor meget olie der egentlig slipper ud og er sluppet ud.

Et overslag fra admiral Thad Allen fra den amerikanske kystvagt, som står i spidsen for regeringens indsats, lyder på i alt 250 millioner liter, siden boreriggen Deepwater Horizon brød i brand og sank.

Det er omkring seks gange så meget olie, som det der strømmede ud af det grundstødte olietankskib Exxon Valdez i det, der indtil nu har været USAs værste miljøkatastrofe.

BP opsamler omtrent 2,4 millioner liter olie i døgnet fra den løbske olieboring, men store mængder strømmer stadig ud i havet.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Diamantwiren fastnade så de klippte av rören.

Kunde de inte klippt en bit upp så att diamantwiren kunde arbeta utan belastningen från det långa krökta röret i vattenströmmen?

Vad jag tyckt mig förstå läcker det mycket för att kapet blev mycket mer ojämnt än det skulle blivit med diamantwiren.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten