BP betaler 44 milliarder i erstatning for olieudslip

Olieudslippet i Den Mexicanske Golf blev en dyr omgang for det britiske olieselskab BP. Selskabet har nu indgået forlig med de mange enkeltpersoner og virksomhedder, der sagsøgte olieselskabet i efter katastrofen. Aftalen betyder, at BP skal betale i alt 44 milliarder kroner i erstatning til de berørte. Det skriver CNN ifølge Berlingske.

Dermed kommer olieselskabet til at betale en væsentligt mindre erstatning end forventet. Det har tidligere været nævnt, at BP skulle betale hele 78 milliarder danske kroner i erstatning.

»Dette forlig demonstrerer BP's fortsatte udvikling mod at løse signifikante problemer relateret til Deepwater Horizon-ulykken«, sagde BP administrerende direktør, Bob Dudley, til CNN.

»BP forpligtede sig på at hjælpe den økonomiske og miljøorienterede genopretning af Golfens kyst, og dette forlig giver rammerne for os til fortsat at levere, hvad vi har lovet, og tilbyde dem, der er blevet berørt, en fuldstændig og retfærdig kompensation uden at vente på udfaldet af en langvarig proces,« forklarede han.

Det gik næsten 3 måneder, før olieudslippet blev stoppet.

Læs historien på b.dk

Emner : Olie