Bornholm skal være testmiljø for cirkulær økonomi

Plus17. december 2020 kl. 14:241
Bornholm skal være testmiljø for cirkulær økonomi
Illustration: Malthe Folke Ivarsson.
»Vi har været en del af problemet. Nu vil vi også være en del af løsningen,« siger Nestlé-direktør om et nyt samarbejde mellem virksomheden, affaldsselskabet BOFA og Danmarks Naturfredningsforening.
Artiklen er ældre end 30 dage

Solskinsøen Bornholm er ikke bare en yndet dansk feriedestination – fremover skal øen også være et testcenter for cirkulær økonomi i et nyt pilotprojekt for verdens største producent af mad- og drikkevarer, Nestlé.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
18. december 2020 kl. 16:43

Hvis man vil vide om der er regulær cirkularitet, er det nødvendigt med korrekte beregninger af de klimamæssige gevinster og tab ved etablering af nye indsamlingsordninger - dvs. at ALLE forhold værdisættes og indregnes. Det er ikke let, men nødvendigt, fordi det er vigtigt at få prioriteret tiltagene. Hvis to tiltag står lige i forhold til klimapåvirkning, skal man se på økonomien, så det bliver muligt at tage en beslutning ud fra, hvor man får mest for pengene. To tiltag med samme klimaomkostninger kan give meget forskellige udgifter - og hvis udgifterne er (for) store, vil det måske være betydeligt mere hensigtsmæssigt at bruge pengene på andre tiltag. Problemet er, at der træffes beslutninger på særdeles mangelfuldt grundlag, fordi man ikke engang forsøger at lave de beregninger, som burde opfattes som nødvendige. Når vi taler om affald, er problemet, at affaldsgebyrer ikke har indflydelse på rammen for den kommunale økonomi. At det er en regning, som vi alle skal være med til at betale, ser i mange tilfælde ikke ud til at være gået op for kommunalpolitikerne. Fordi det ikke er skattebetalte midler, der anvendes!