Borgmester til Amagerforbrænding: Vi vil ikke haste en beslutning igennem
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Borgmester til Amagerforbrænding: Vi vil ikke haste en beslutning igennem

Københavns teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF) er enig med Amagerforbrændingens bestyrelse om, at der er brug for et nyt forbrændingsanlæg.

Men hun afviser at haste en investering til 4 mia. kroner igennem i en situation, hvor der er så mange usikkerheder omkring det fremtidige affaldsmarked.

Det skriver hun nu i en svar-kronik til bestyrelsesformand for Amagerforbrænding Mogens Lønborg.

'Vi skal ikke binde os til at brænde øgede mængder affald af de næste 30-40 år i en situation, hvor man liberaliserer markedet for erhvervsaffald, så der ikke er sikkerhed for, at Amagerforbrændingen skal behandle kommunernes erhvervsaffald fremover. Og navnlig ikke i en situation, hvor der samtidig kommer meget klare tilkendegivelser fra både EU og regeringen om, at affald i stigende grad skal ses som en ressource, hvorfor vi skal genanvende mest muligt,' skriver hun.

Borgmesteren noterer sig, at Amagerforbrændingen gerne vil integrere genanvendelse og ny affaldsbehandlings-teknologi på sit anlæg og opfordrer derfor selskabet til at gå videre med en ny business-case.

En business-case, der viser, at det er rentabelt både at investere i ny teknologi som Renesceince, nedbringe affaldsmængderne i form af øget kildesortering og bygge et nyt forbrændingsanlæg.

Læs også:

Ayfer Baykals kronik: Amagerforbrændingen må præsentere businesscase med genanvendelse

Mogens Lønborgs kronik: Amagerforbrænding handler mens miljøborgmester dagdrømmer

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten