Bonus på vej til folk med en IDA-forsikring

19. marts 2015 kl. 11:46
TryghedsGruppens øverste myndighed besluttede på et møde i går, at medlemmerne fremover skal have del i den 37 milliarder kroner store formue.
Artiklen er ældre end 30 dage

IDA-medlemmer, der er forsikret gennem IDA Forsikring, kan nu se frem til en bonus fra deres forsikringsselskab.

På sit repræsentantskabsmøde i går besluttede TryghedsGruppen, som IDA Forsikring er en del af, nemlig at indføre en bonusordning for sine 1,2 millioner medlemmer. Omkring 50.000 husstande er forsikret gennem IDA Forsikring.

Vil du videre i karrieren? Få inspiration på Jobfinder.

Repræsentantskabet besluttede desuden, at TryghedsGruppen nu skal deles i to selvstændige enheder: Én for Tryg-medlemmer og én for Nordea Liv & Pension. Medlemmerne af begge enheder vil i fremtiden få mulighed for bonus.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det bliver dog tidligst i 2016, at medlemmerne kan forvente en udbetaling, da beslutningen først skal godkendes af Erhvervsstyrelsen og Finanstilsynet.

Formand for TryghedsGruppen, civilingeniør Jørgen Huno Rasmussen, anslår, at forsikringstagerne i Tryg - og dermed IDA Forsikring - kan se frem til en bonus på cirka fem-otte procent. Hvor meget det bliver, kan ingen dog sige præcist, før årsregnskabet foreligger og myndighederne har godkendt beslutningen.

Læs også: Strid om billigere præmie giver kampvalg i IDA Forsikring

Et ønske om at give medlemmerne, som ejer forsikringsselskabet, del i den to-cifrede milliardformue har bølget frem og tilbage i repræsentantskabet de seneste år, og var det altoverskyggende tema i forbindelse med valget til Tryghedsgruppens repræsentanter fra Region Hovedstaden, som blev afgjort i begyndelsen af februar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tidligere IDA-formand Lars Bytoft stillede op til valget netop med det formål at lade de 37 milliarder kroner i TrygehdsGruppen komme forsikringstagerne til gode enten gennem en årlig bonuscheck eller ved at sætte forsikringspræmien ned.

Han er nyvalgt medlem af TryghedsGruppens repræsentantskab og glæder sig over beslutningen:

»Det er jo fantastisk, at det, jeg gik til valg på, nu er lykkedes. I min verden er det ejerskab i praksis, at pengene kommer tilbage til ejerne i form af en bonus, som reelt betyder, at præmien bliver lavere. Det er ikke så ringe,« siger han.

Ifølge Jørgen Huno Rasmussen får beslutningen ingen betydning for det arbejde, TrygFonden yder for at styrke trygheden.

Læs også: Kampvalg gav plads til to IDA-politikere i Trygs repræsentantskab

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger