Bombardier: Flyveforbud til Dash-8 efter mavelanding

Listen over ulykker med landingsstellet på flytypen Dash-8 Q400 er blevet for lang til, at den canadiske flyproducent Bombardier og producenten af landingsstellet, Goodrich, tør holde flyene i luften.

Efter den seneste nødlanding i Vilnius har producenten valgt at bede alle fly med flere end 10.000 start og landinger om at blive på jorden, indtil de er ordentligt undersøgt.

Flyveforbuddet rammer 65 af samtlige 160 Dash-8 Q400 fly over hele verden. Alene i Danmark har SAS meddelt over 100 aflysninger til og fra København i dag.

SAS råder over 27 Dash 8-Q400 fly. Nogle af disse har ikke overskredet grænsen på 10.000, men flyselskabet vil ikke længere løbe nogen risici.

»Det er klart, at når man får to store fejl inden for et så kort mellemrum, at man så bliver bange for, at der er tale om en typefejl,« siger vicekoncernchef i SAS, John Dueholm.

Flyet oprindeligt på vej til Palanga nødlandede i Vilnius-lufthavn kl.1.36.

SAS oplyser, at ulykken skyldtes problemer med det højre landingsstel. Heldigvis brød flyet ikke i brand, og alle 48 passagerer og fire besætningsmedlemmer er uskadte.

Det forulykkede fly står lige nu 50-60 meter fra landingsbanen, og lufthavnen i Vilnius er foreløbig lukket for landinger, mens der afgår fly fra en anden landingsbane.

Emner : Fly