Boligselskab: Møghuse skal ned

23. februar 2007 kl. 00:00
Et enigt repræsentantskab for boligselskabet AAB har godkendt planen om at rive de to højhuse i Rødovre, som er i elendig stand, ned.
Artiklen er ældre end 30 dage

Boligselskabet AAB er enig med beboerne i de to højhuse i Rødovre, som er i elendig stand og blev evakueret nytårsdag på grund af frygten for en sammenstyrtning: Højhusene skal rives ned.

Beboerne sagde tidligere på måneden ja til nedrivningen, og der var ingen slinger i valsen, da AAB's repræsentantskab behandlede nedrivning. Alle medlemmer bakkede den op.

Det er dog langt fra ensbetydende med, at den bliver til noget. For det første skal Rødovre Kommune godkende planen, som skal behandles i kommunalbestyrelsen til marts.

For det andet har Socialministeriet i sidste ende det afgørende ord i sagen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Desuden skal AAB finde nye boliger til de omkring 600 beboere i højhusene. Boligselskabet ser gerne, at det sker fra august til november, men også den plan kræver myndighedernes blå stempel.

AAB's rådgivende Ingeniør, Klaus Nielsen, mener, at de to huse er i en så elendig forfatning, at en orkan kan få dem til at styrte sammen. Det afviser Statens Byggeforskningsinstitut.

Rambøll skal gennemføre en ekspertvurdering, som endegyldigt skal lukke diskussionen om risikoen for sammenstyrtning.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger