Boligejere: Vi skal have statstøtte for at energirenovere

8. april 2013 kl. 07:5514
Nedslag i ejendomsskatten eller direkte statsstøtte. Det er kravet fra omkring halvdelen af boligejerne, hvis de skal i gang med hulmursisolering, rudeskift og andre renoveringsprojekter, viser ny undersøgelse.
Artiklen er ældre end 30 dage

Udsigten til kontante besparelser i form af lavere energiregninger og et bedre indeklima er ikke nok til at få danske boligejere til at energirenovere deres boliger. Det viser en rundspørge til 3.150 danskere, som Gallup har foretaget for rådgivningsportalen Bolius.

49 procent af boligejerne mener, at der skal en fordelagtig tilskudsordning til, hvis de skal kaste sig over hulmursisolering, rudeskift og andre renoveringsprojekter, mens næsten lige så mange mener, at et nedslag i ejendomsskatten kan få dem til at ringe efter håndværkerne eller køre i byggemarkedet.

Økonomien er danskernes hovedfokus, når man spørger dem om boligforbedringer - og især når man spørger, hvorfor de ikke går i gang.

64 procent af de adspurgte nævner således økonomi som hovedårsagen til, at de ikke er kommet i gang med at energirenovere. Godt en tredjedel mener, at tilbagebetalingstiden er for lang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Det kommer i og for sig ikke bag på os, at økonomien er en barriere for boligejere, der gerne vil energirenovere deres boliger. Ikke mindst i forlængelse af den økonomiske krise,« siger Ulrik Heilmann, adm. direktør for Bolius, i en pressemeddelelse.

»Men det ændrer jo ikke ved, at det er nødvendigt at noget skal ske af hensyn til de klimamålene. Spørgsmålet er alene, om der skal bruges pisk, gulerod eller begge dele,« tilføjer han.

Undersøgelsen bliver præsenteret på en konference i dag, hvor ministeren for klima, energi og bygninger, Martin Lidegaard (R), skal fortælle om regeringens kommende strategi for energirenovering.

Hidtil har regeringen nøjedes med at fremhæve, at energiselskabernes forpligtelse til at spare på energien er øget. Det er stadig uvist, om energirenoveringsstrategien kommer til at indeholde støtteordninger eller fradrag rettet direkte mod den enkelte boligejer.

14 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
14
11. april 2013 kl. 11:09

.... moderne velisoleret kvalitetsbyggeri :)

For at gøre det lidt mere realistisk skal det nok formuleres " moderne velisoleret byggeri :)" :-0

Jeg tror at Jørgen Durke Hansens forslag vil ændre et frosset boligmarked til en reel istid for boligmarkedet. Hvis det passer hvad jeg hørte forleden, sidder en gennemsnitlig førstegangs-køber 5 år i et hus inden de skifter det ud med et andet. Hvis jeg som ungt meneske skulle købe et hus er det begrænset hvad jeg vil give for et hus som jeg ikke kan få noget for om 5 år. Så det giver stavnsbinding så det basker.

13
10. april 2013 kl. 19:33

Et andet urealistisk forslag. Alle bygninger......alle ....der var over hundrede år gamle skulle nedrives og erstattes med moderne velisoleret kvalitetsbyggeri :)

Sacasm on!

11
10. april 2013 kl. 17:13

Den eneste måde til at forny vores boligmasse synes at være at der indføres krav om at boliger der handles altid skal overholde nyeste bygningsregelement. Dette skal selvfølgelig også gælde for erhvervsmål og lejligheder. Det vil uden tvivl betyde at adskillige af de gamle huse ikke er en rød reje værd, idet det vil koste en formue at renovere dem, men til gengæld vil det lære danskerne at huse slides og at man skal selv betale for det slid der er på dem, og at man skal tilbagebetale de lån man laver i dem. For ellers ender man som en dybt forgældet person.

10
9. april 2013 kl. 16:54

Eksempelvis gives ofte mellem 2.000,- og 4.000,- i tilskud til hulmursisolering

  • gad vide, om det rækker til MOMSen??
9
9. april 2013 kl. 14:49

Det er allerede i dag muligt at få tilskud til sine private energirenoveringsprojekter. Det er en del af den statslige indsats der har været i gang siden 2006 - hvor ’bekendtgørelsen for energispare ydelser’ blev vedtaget. Tilskuddet udbetales som en øre sats pr. sparet kWh og er gældende for både privat og erhverv. Derfor er det således allerede muligt at få netop tilskud til hulmurs isolering, skift af gamle oliefyr etc. – om dette tilskud er stort nok til at ændre beslutningen for en privat afhænger meget af det konkrete projekt, men det er da et tilskud og det er skattefrit. Eksempelvis gives ofte mellem 2.000,- og 4.000,- i tilskud til hulmursisolering.

Læs lidt mere om ordningen her: www.energisparetilskud.nu

Med venlig hilsen Mathias Krog Steffensenwww.eoptimo.dk

8
8. april 2013 kl. 14:32

Jeg har kun set een Thermografirapport, og den var ikke særlig anvendelig. Det var stort set kun pretty-pictures der viste hvad man forventede. Derudover var der nogle forbehold og nogle anbefalinger der ikke tog udgangspunkt i de målte billeder.

7
8. april 2013 kl. 12:55

Siden 1940 ala Stauning, har det offentlige brugt ordet, energirenovering og tillykke med de første 73 år, og hvordan kommer vi videre. Nogle skriver højere pris på energien, tænk at have så tosset en mening, netop rigtigt energi er billig , men med afgifter skal lønchecken være stor , hvis temperaturen i vores kolde klamme fugtige land skal være ca 21 grader. Omvendt Thermofotografering skal være værktøjet til før arbejdet sættes i gang, og bagefter værktøjet som fortæller om resultatet er nået, ellers ingen tilskud, og så venter vi spændt på håndværkeren. Det er bare underligt at vi lever ikke i krigstid, hvor alt er rationeret, og omvendt når energien er så afgiftbelagt , bliver vores kollektive skat sat op, hvis pengene mangler i den anden ende. Altså, med disse høje priser på Energi, sparer Danskerne nok det de kan , og der fyres ikke for de få Gråspurve i dagens Danmark. Hvad gør vi ikke af kraftspring for beskæftigelsen, men hovedet skal med. Thermofotografi skal være løsningen.Finn Bjerrehave Vig

6
8. april 2013 kl. 10:48

Det lyder yderst fornuftigt med en ændring af lineære energiafgifter til progressive afgifter. Det har yderligere den skønhed (kvalitet), at det kan gøres neutralt i forhold til statens provenu (de første, mange år).

Væsentligste problem er brændeovne, som så vil blomstre op - og som desværre bidrager væsentligt til forureningen. Vi skal vel ikke have et sort marked for brænde ?

5
8. april 2013 kl. 10:44

Hvorfor ikke sætte prisen op på energi for dem der har et forbrug på mere end XX kWh/m2/ år i stedet ?
Det ville være uretfærdigt for os first movers, hvis der lige pludselig kom kæmpe tilskud eller fradrag på energirenovering.

Jeg har et pragtfuldt hus fra 1927 som er af langt bedre byggekvalitet end mange nye huse. Huset er hulmursisoleret, vinduerne er skiftet for få år siden, der er isoleret de fleste steder mod kælder, fjernvarmeanlæg er udskiftet etc. Det eneste jeg reelt har tilbage er udskiftning af taget til omkring 350.000... Men jeg har stadig en rigtig høj varmeregning, huset bliver nu engang aldrig lavenergi, det tillader konstruktionen bare ikke. Man er nødt til at tage højde for en differentieret bygningsmasse.

4
8. april 2013 kl. 10:39

Dvs. man skal bo på en byggeplads de næste mange år endnu ? Det er heller ikke rentabelt at dele et renoveringsprojekt i så mange etaper. Visse elementer er nogle gange en forudsætning for andre.

3
8. april 2013 kl. 10:37

I de sidste 3 energi rapporter jeg har set (min egen, nabos og forældres) var anbefalingerne efterisolering og en med udskiftning af gasfyr. Alle investeringer havde en tilbagebetaling på 30-40 år, uden finansiering.

-og hvorfor giver energirenovering bedre indeklima, når de fleste resulterer i et tættere hus ?

2
8. april 2013 kl. 10:13

De sidste mange år har der været puljer til det ene og andet, og det vænner folk til kun at gå i gang når der er en pulje. Hvis du har lavet en forbedring, og året efter opdager at nu er der en pulje til det, så sætter du ikke mere i gang, før der igen er en pulje. Det kan løses ved enten at stoppe alle disse puljer, eller ved at have et generelt mindre tilskud, som man altid kan regne med. De kunne passende tage pengene fra energiselskabernes sparepulje. I øvrigt er det meget fornuftigt at folk regner på økonomien i tiltagene, da de jo selv skal betale det.

1
8. april 2013 kl. 09:38

Hvorfor ikke sætte prisen op på energi for dem der har et forbrug på mere end XX kWh/m2/ år i stedet ? Det ville være uretfærdigt for os first movers, hvis der lige pludselig kom kæmpe tilskud eller fradrag på energirenovering.