Bølge- og vindkraft rykker ind i Lindøværftet med ny fond

Det bliver efter al sandsynlighed den tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen, der bliver formand for ny fond, "Lindø offshore-center ", der vil omdanne det lukningstruede Lindøværft på Fyn til forsknings- og videnscenter for vedvarende energi. Det skriver Børsen.

Fonden har blandt andet deltagelse af formand for Lindø-værftet Lars-Erik Brenøe, rektor på SDU Jens Oddershede, og Jørgen Mads Clausen, der er formand for Danfoss samt Jesper Øhlenschlæger, der er direktør for vindmølleselskabet Skykon.

Ifølge Fyens.dk lovede økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K) allerede i sidste uge borgmestrene fra Kerteminde og Odense, at der ville komme statspenge til formålet. Og senest har regeringen afsat 600 millioner kroner til en erhvervsklimastrategi

Der er dog ikke tale om en lukket fest, fastslår Jesper Øhlenschlæger fra Skykon.

»Der er yderligere pladser for nye aktører i Fonden,« siger han til Børsen.

Formålet med det nye center er at samle forskningsaktiviteter inden for forskellige former for vedvarende energi som havvindmøller og bølgeenergi.

Jørgen Mads Clausen, der blandt andet står bag bølgekraftselskabet Wave Star, har også store forventninger til det nye center:

»Det skal være verdensklasse,« siger han til DR.

Borgmester: Pas på med konkurrence om VE

Initiativet om etablering af VE-center på Fyn vækker dog bekymring i Esbjerg, der i forvejen har et center for offshore-aktiviteter.

»Jeg synes, man skulle være lidt mere originale i sin tankegang for Lindø i stedet for at begynde at konkurrere på tværs af vores lille land. Man risikerer at udvande de kompetencer, der for længst er opbygget i Esbjerg. Ekspertisen her er jo ikke kun til glæde for os, men for hele landet,« siger Esbjergs borgmester, Johnny Søttrup (V) til Børsen.

Dokumentation

Fyens.dk: Nyrup i spidsen for energi-center på Lindø

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Se lige denne hjemmeside

www.wavepiston.dk

Ja - jeg er partisk fordi jeg er med i dette firma. Jeg ville dog ikke have investeret betydelige midler og tid i det hvis jeg ikke troede på ideen. Husk hvordan "vindmølleindustrien" så ud i starten af 70'erne. Dem er der ingen der griner af længere.

 • 0
 • 0

Hej Kristian

Som du måske har set, forsøgte jeg med John Larsson at forstå en lille smule om bølgekraft, men det opgav jeg efter nogle geometriberegninger på Johns idé.

At åbne dit prospect resulterede i blokering af min computor på den første ½ side, så det tør jeg ikke forsøge igen, men held og lykke hilser Tyge

 • 0
 • 0

Se lige denne hjemmeside

www.wavepiston.dk

Ja - jeg er partisk fordi jeg er med i dette firma. Jeg ville dog ikke have investeret betydelige midler og tid i det hvis jeg ikke troede på ideen. Husk hvordan "vindmølleindustrien" så ud i starten af 70'erne. Dem er der ingen der griner af længere.

Du er et fjols Kristian

Du skal altid sammenligne bølgekraft med evighedsmaskiner.

Vindkraft er en helt anden teknologi.

Jørgen

 • 0
 • 0

:) :) jørgen - du er sjov (tror jeg nok)

Hvad mener du med "altid"? Jeg har så vidt jeg ved aldrig snakket med dig endsige debatteret dette emne med andre end mine kollegaer.

Hvad mener du egentlig med evighedsmaskiner? At der altid er bølger?

 • 0
 • 0

Hvorfor skal jeg sammenligne med et perpetuum mobile? Jeg foreslår hverken et system til reduktion af entropien eller forsøger at overtræde loven om energiens bevarelse. Hvis det er et hint til at et PM ikke er muligt så har jeg følgende kommentar: Lige siden historien om Ikarus har mennesket haft en drøm om at flyve som fuglen. Det var en umulig drøm indtil to amerikanske cykelsmede beviste det modsatte. Men husk: Cykelsmedene stod på skuldrene af andre visionære, f.eks. Otto Lillienthal. Havde verden været befolket af nej-sigere havde Wright-brødrene ikke haft en chance - og vi var aldrig kommet på billig charterferie.

Jeg har ikke yderligere kommentarer, måske bortset fra at perpetuum staves med dobbelt "u" - det er i hvert tilfælde helt sikkert.

Hav en fortsat god aften - Kristian

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten