B&O med bud på cirkulær økonomi: Genopliver 40 år gamle pladespillere

Plus4. december 2020 kl. 11:5510
B&O med bud på cirkulær økonomi: Genopliver 40 år gamle pladespillere
Illustration: Anja Hellberg.
Bang & Olufsen har taget 95 pensionsmodne pladespillere tilbage og restaureret dem. Selv med en stykpris på 75.000 kroner blev de udsolgt på ingen tid. »Jeg ser som en validering af, at det kan lade sig gøre at skabe et eftertragtet marked for gensolgte pladespillere,« siger produktchef i B&O Mads Kogsgaard.
Artiklen er ældre end 30 dage

I 1972 sendte Bang & Olufsen deres ikoniske pladespiller Beogram 4000 på gaden, og med 48 år på bagen er modellen efterhånden lidt af en antikvitet på et hurtigtrykkende elektronikmarked.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
10 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
10
9. december 2020 kl. 10:13

Spændende initiativ og godt med moms i den fælles kasse. Her er det dem med penge, der yder. Fint. Og så igen er der for nogen noget åhhh så dansk. Kan vi brokke os, ja da brokker vi os.

9
6. december 2020 kl. 21:59

Hvis vi får cubansk økonomi, vil det blive rentabelt at renovere gammelt skrammel.

Er vi heldige, får vi både veterandollargrin og tropetemperaturer.

5
5. december 2020 kl. 11:57

De B&O produkter der har størst opgraderingspotentiale er deres højttalere. Ribber man dem for de passive delefiltre og kyler en dsp & og 2-3 klasse D forstærkere i dem, kan de helt sikkert bringes til at spille tidssvarende med meget små ressourcer. For B&O er det også nemt: samme print i alle højttalerne, eneste forskel er DSP parametrene

4
4. december 2020 kl. 22:20

Når man ser på B&O tangentialarmsgrammofon så har den to egenskaber. Det er et meget elegant design og den er teknisk i top. Spørgsmålet er, hvor mange af deres konstruktioner har et så tidløst design at det ville slå an i dag. Når det gælder teknisk funktion så har deres udstyr været godt men sjældent været det bedste.

3
4. december 2020 kl. 16:05

Spændende, stærkt initiativ fra en trængt virksomhed, der ikke rigtigt kan drive det fremad i forhold til nutidens marked. Nu tester man om der kan skabes forretning ad anden vej, og renovering af klassiske og eftertragtede produkter ligger jo ligefor. Prisen - , ja naturligvis så høj som den kan blive, der skal skabes omsætning og er der købere til den pris - ja så er det jo fint og med til igen at brande B&O som et kvalitetsprodukt som er forbeholdt dem med penge.

2
4. december 2020 kl. 15:40

Det er kun fanatikere og folk der ikke bruger deres egne penge til købet der giver 75.000kr for en pladespiller der er af middelmådig teknisk konstruktion men har et flot udseende. Det er jo mere end 20 gange nyprisen. Det vil svare til at renovere en gammel Opel der så kommer til at koste 1 million, hvor er det lige at det samfundsmæssige økonomiske er i det, cirkulær økonomi eller ej. Det er vist kun B&O det kan se det.

1
4. december 2020 kl. 12:05

Måske skulle B&O begynde at genintroducere høj lydteknisk kvalitet i deres produkter, men jeg tror desværre at det er for sent. I alt for mange årtier har de fukuseret på "pæn" indpakning og glemt den grundlæggende lydkavlitet.